Горан Шарић: Тајна друштва и феномен трансхуманизма!

09/09/2020

Предавање Горана Шарића на тему „Тајна друштва и феномен трансхуманизма!“ (9. 9. 2020) можете погледати на званичном Јутјуб каналу Културног центра Новог Сада.

           Предавање је започео новинар Жељко Ињац кратким уопштеним појашњењем појма трансхуманизaм. Након тога, реч је преузео католички теолог и историчар Горан Шарић који је говорио о томе чиме се бави трансхуманизам, те с тим у вези прокоментарисао прогрес науке на следећи начин: „Ја не верујем да ће икад вештачка интелигенција бити толико јака да престигне човека. Зашто? Она може боље решити шах, али она нема вољу.“  Предавач се потом осврнуо на хришћанска предвиђања и на то колика су њихова остварења.

            У наставку, Шарић је говорио о тајним друштвима, тачније о томе шта она представљају и како утичу на целокупно друштво. У склопу тога, предавач је упозорио: „Ти људи покрећу догађаје повесних и светских размера које се тичу сваког од нас.“ Причом о њима, Шарић се освртао и на историјске догађаје попут Косовског боја, али и на Други светски рат, период комунизма, па и на протесте који се данас дешавају. Предавач је затим указао и на манипулацију која је саставни део трансхуманизма и на то да трансхуманизам доводи до трансфантомизма, те да на тај начин не унапређује човека, него мења његову суштину. „Трансхуманизам је последња фаза потпуне контроле“, закључио је Шарић.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања