Фестивал немачког филма – Гете Фест од 15. до 22. октобра у КЦНС

query_builder

У Културном центру Новог Сада од 15. до 22. октобра биће одржан Гете фест 2014.

Раме уз раме са старим мајсторима попут Шлендорфа и Едгара Рајца, на овогодишњем фестивалу наћи ће се и неколико сјајних остварења младих немачких аутора!
На фестивалу ће бити представљени актуелни и водећи играни филмови који су се на фестивалима у Немачкој приказивали током 2013. и 2014. године.

У складу с овим, мото Гете Феста 2014. гласи “Генерације”.

ГетеФест 2014. овај пут представља и сјајну изложбу “Филмски светови”, која је својеврстан поглед иза кулиса немачких филмских (ко)продукција. Нова генерација сценографа открива тајне ове уметничке дисциплине, образлаже како креативни процеси опстају у строго радној хијерархији филмске продукције, тематизује изазове праксе и иобјашњава како се истовремено барата уметничким, логистичким и финансијским средставфима у овој профестији. То је групна изложба три реномирана немачка сценографа: Кристине Шафер, Даниела Шора и Валеске Лаифелд.

Посебну драж ове године ревија у Новом Саду добила је чињеницом да је сала Културног центра Новог Сада, по осонову техничких перформанси и дугогодишњег успешног ширења филмске културе, управо уврштена у бренд најбољих европских биоскопа ЕУРОПА СИНЕМАС, и то је први велики програм који се нуди пријатељима филма у оквиру овог престижног кинематографског бренда.

ПРОГРАМ МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ ОВДЕ.

Улазнице су стога више него симболичне: 200 динара, а за организоване посете 100 динара.

Информације и резервације  сваки дан од 15:00 сати на број 062/ 791- 320

4 Responses to “Фестивал немачког филма – Гете Фест од 15. до 22. октобра у КЦНС”

Остави коментар

comment
Ваша имејл адреса неће бити јасно објављена. Поља која су обавезна обележена су са *
account_circle
email
language