Филм „Још смо ту“ о Пољацима у Остојићеву 29. новембра у Великој сали

13/11/2019

Пројекција филма „Још смо ту“ биће приказана у петак 29. новембра 2019. у 19 часова у Великој сали Културног центра Новог Сада.

„Још смо ту“ је дугометражни документарни филм који говори о становницима села Остојићево у Србији, у ком се група становника града Висле доселила у 19. веку. Филм говори о судбинама потомака досељеника из Висле, приказује традицију, свакодневни живот у Остојићеву и поставља питања о будућности ове несвакидашње заједнице.

Филм „Још смо ту“ је 2019. снимила креативна група „Тачке гледишта“ („Punkty Widzenia”)

Играју: Анџеј Дробик, Шимон Пилх, Ангелика Дончев, Адам Дончев.

Режија: Анџеј Дробик.

Анџеј Дробик – новинар, репортер, филмски стваралац. Повезан је с регијом Ћешинске Шлезије, објављује књиге („Разговори о Ћешинској Шлезији“, „Као домородац с дођошем“, „Болко Кантор. Десни директ“), а бави се и документарним филмом. Написао је сценарио и био продуцент филма „Болко Кантор. Десни директ“, а режирао је и „Његова вољена, поносна провинција“ и „Још смо ту“, чије сценарије такође потписује.

Амбасада Републике Пољскe у Београду у сарадњи са лекторатом пољског језика Универзитета у Новом Саду и Културним центром Новог Сада позивају Вас на пројекцију филма „Још смо ту“ у режији Анџеја Дробика – филма о Пољацимa у Остојићеву у Србији.

Филм ће бити приказан са српским титловима.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања