Фестивал Поезика – нови кантауторски талас

16/05/2016

Четврто издање фестивала Поезика одржаће се у Културном центру Новог Сада 3. 4. и 5. јуна. Поезика је музички фестивал регионалног карактера . Окренут је првенствено кантауторима, аутентичним музичким и песничким личностима, али и бендовима којима текстови нису мање важни од музике.

На фестивалу наступају већ афирмисани музичари, звезде у успону, као и млади таленти. Током претходних година, публика је имала прилику да види неке од најзначајнијих аутора у региону ‒ Дамира Имамовића, Криса Екмана, Горибор, Stray Dogg, Нину Ромић, Свемир, Милана Главашког и Rebel Star, Сару Ренар, Јовановића, Катарину Јуванчић и Дејана Лапању, Драгану Заревску и многе друге.

Четврти фестивал регионалне ауторске музике Поезика представиће публици нови кантауторски талас. Кантауторска музичка сцена у региону доживљава праву експанзију, све је више снажних аутора али и публике која прати и воли рад ових талентованих музичара. На четвртом фестивалу представиће се музичари који су већ стекли наклоност публике и популарност, као и они пред којима је велика музичка будућност. Група Ti, Ана Ћурчин, Lovely Quinces, Краљ Чачка јесу праве звезде у успону, а поред њих представиће се и бенд Диванхана, који традиционалну музику Балкана представља на упечатљив, самосвојан начин као и Дијана Стена која своје текстове пише и пева на италијанском.

Музички фестивал Поезика наставља са откривањем талентованих аутора и кантаутора у региону. У току је гласање, а на конкурс фестивала пријавило се преко педесет аутора из региона. Два победника – један по избору стручног жирија у саставу Душан Страјнић (Stray Dogg) – музичар, Милош Зубац – музичар и књижевник, Јања Лончар – композитор, Милош Дробњаковић – музички продуцент, а други по избору публике која гласа на страни Магазина Поезика www.magazin.poezika.com – отвориће програмске вечери фестивала и представити своје стваралаштво публици у Новом Саду.

Сваке године у филмском делу фестивала публика има прилику да види изузетна филмска остварења која се баве аутентичним музичким ауторима. Ове године биће приказан документарни филм Маске, ауторке Бранкице Драшковић, о писцу и музичару Слободану Тишми.
Филм представља уметничке маске Слободана Тишме – песника, концептуалисте, рок музичара, перформера и књижевника, једног од најистакнутијих новосадских уметника.

Фестивал се реализује уз подршку Културног центра Новог Сада, Града Новог Сада, и Креативног центра Вигвам.

Више о фестивалу можете сазнати на званичној страни фестивала www.poezika.com
Улаз на фестивал је бесплатан.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања