Фестивал НОА затворен уз цртање и уметничку дискусију

05/10/2017

У дворцу Еђшег 4. октобра затворен је четврти по реду фестивал НОА (Нови Сад Опен Арт). Млади уметници су се окупили како би представили своје цртачко умеће, и то студенти професора Угљеше Цолића из Високе школе струковиних студија за образовање васпитача у Новом Саду и полазници ликовне секције у средњошколском дому „Бранково коло“ коју предводи сликар Александар Опачић. Како би затварање било величанственије, јавном часу цртања присуствовали су и бројни уметници који су међу ауториме групне изложбе „Савремени наратив на папиру“. Док су млађи радили, старији су дискутовали на тему сликарства, како генерално, тако и о цртању на папиру. Једна од занимљивих констатација била је та да је цртање на папиру за сликара као дневник. У свој блокчић сликар забележи свој дан, па је касније лако сетити се свега што га је тог дана окруживало.

Да подсетимо, у склопу фестивала НОА организоване су ликовне радионице за ученике средње уметничке школе „Богдан Шупут“ и основне школе „Иван Гундулић“, одржана је изложба „Савремени наратив на папиру“ на којој је учествовало преко тридесет аутора, како из земље, тако и из иностранства; и отворена је изложба рокенрол фотографија Марка Ристића, под називом „Замрзнути тонови“.

Фестивал НОА ће увек бити чврст ослонац за све који су се појавили у његовом програму, али и прва подршка у даљем развоју.

Драган Крстић

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања