Фестивал европског филма од 04. јула у КЦНС

27/06/2018

Фестивал европског филма у Новом Саду одржаће се од среде, 4. јула до четвртка, 19. јула 2018. у биоскопској сали Културног центра Новог Сада и на отвореној позорници „Брод театра“ новосадског Студентског културног центра, који ће бити постављен на Београдском кеју.

Свечано отварање предвиђено је за среду, 4. јула 2018, у Културном центру Новог Сада у 19 часова, након чега следи пројекција хрватског филма „Трамполин“. Биће приказано укупно седамнаест филмова из Француске, Португалије, Кипра, Бугарске, Мађарске, Италије, Словеније, Шпаније, Словачке, Аустрије, Грчке, Велике Британије, Холандије, Шведске, Данске и Немачке.

Европска унија прогласила је 2018. годину Европском годином културног наслеђа, те се овогодишња манифестација одржава у том духу, под мотом „Наше наслеђе: где прошлост сусреће будућност”, с идејом да се кроз филмску уметност гледаоци подстакну на откривање и истраживање европске културне баштине.

Фестивал европског филма одржава се седми пут, у организацији Делегације Европске уније у Србији, ЕУ инфо центра у Београду и ЕУ инфо кутка у Новом Саду, у сарадњи са Мрежом културних центара земаља Европске уније (EUNIC), Културним центром Новог Сада и Студентским културним центром Новог Сада.

ПРОГРАМ ФЕСТИВАЛА

Улаз на све пројекције је бесплатан!

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања