Енергичан новогодишњи провод на Тргу

03/01/2014

Ни то што је било хладно није било важно… Новосађани и сви они који су дошли да дочекају Нову 2014. годину у граду на Дунаву, нису марили за „спољну“ температуру. На испраћају старе године њих је на Тргу слободе, у организацији Културног центра Новог Сада, забављала Лена Ковачевић, џез певачица која је успела да њен CD „Сан“ буде протеклих месеци најпродаванији CD у региону. Давно се није десило да то пође за гласом неком ко пева џез. Али, једна је Лена. Она је, као и Ана Штајдохар и њен бенд, „загрејала“ публику таман довољно да новосадски бенд „Чика Јова и Змајеви“ буду права увертира за звезде вечери – Бору Ђорђевића и „Рибљу чорбу“. Температура је расла како смо се ближили поноћи и уласку у Нову, 2014. годину.

Трг је био препун људи, али и околне улице. Према подацима Полицијске управе, на централном новосадском тргу је Нову годину дочекало 25.000 људи. Није било инцидената, повређених… Захваљујући строгој котроли на неколико прилазних пунктова, пиротехничка средства и петарде нису доспеле на трг. Редари су одлично урадили свој посао. Петарде су се чуле у оближњим улицама, али у предвиђеном простору за дочек Нове године их није било тако да је 25.000 људи у потпуности доживело рокерски улазак у 2014. годину. У поноћ је уследио величанствен ватромет који је трајао пуних десет минута, а градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је честитајући суграђанима Нову годину рекао: „Све што желим мојој породици желим и вама јер ми смо једна велика новосадска породица“.

Културни центар Новог Сада је још једном приредио суграђанима величанствен програм са сјајним извођачима. Оно што је најважније, организација је била беспрекорна тако да на дочеку није било ниједног инцидента. Тако да се концерт памти само по доброј музици. А Бора је то приредио свима. Певао је својски, онако како само прави рокери то раде – са пуно енергије.

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања