Dvojezična duodrama Zorana Mitrovića „Vetar u tapetama“ 25. juna u KCNS

22/06/2021

U okviru tradicionalne manifestacije makedonskog udruženja ,,Kiril i Metodij“ iz Novog Sada i Dana makedonske kulture u Novom Sadu, u petak 25. juna od 17 časova u Velikoj sali KCNS biće izvedena dvojezična duodrama „Vetar u tapetama“.

Adaptaciju, scenario i režiju potpisuje Zoran Mitrović koji sa Nemanjom Simićem igra u ovoj prvoj pozorišnoj predstavi makedonske nacionalne zajednice u Srbiji (u produkciji Foruma mladih Makedonaca), osmišljenoj dvojezično – na srpskom i makedonskom jeziku.

Njen osnovni cilj je otvaranje pitanja kulturnog identiteta mladih ljudi sa ovih prostora, koji su na „privremenom“ radu u inostranstvu, kroz inovativni i komunikativni pristup.

Dva glumca vode publiku kroz uzbudljivu pozorišnu dvojezičnu avanturu ispunjenu komičnim i setnim elementima, a sasvim prirodno i spontano priključuje se i sam mentalitet mladog i običnog čoveka, pripadnika srpske i makedonske nacionalnosti.

Predstava je pripremana pod pokroviteljstvom Nacionalnog saveta makedonske nacionalne manjine, Fondacije za otvoreno društvo, Ministarstva kulture Republike Srbije i Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne zajednice.

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja