Двојезична дуодрама Зорана Митровића „Ветар у тапетама“ 25. јуна у КЦНС

22/06/2021

У оквиру традиционалне манифестације македонског удружења ,,Кирил и Методиј“ из Новог Сада и Дана македонске културе у Новом Саду, у петак 25. јуна од 17 часова у Великој сали КЦНС биће изведена двојезична дуодрама „Ветар у тапетама“.

Адаптацију, сценарио и режију потписује Зоран Митровић који са Немањом Симићем игра у овој првој позоришној представи македонске националне заједнице у Србији (у продукцији Форума младих Македонаца), осмишљеној двојезично – на српском и македонском језику.

Њен основни циљ је отварање питања културног идентитета младих људи са ових простора, који су на „привременом“ раду у иностранству, кроз иновативни и комуникативни приступ.

Два глумца воде публику кроз узбудљиву позоришну двојезичну авантуру испуњену комичним и сетним елементима, а сасвим природно и спонтано прикључује се и сам менталитет младог и обичног човека, припадника српске и македонске националности.

Представа је припремана под покровитељством Националног савета македонске националне мањине, Фондације за отворено друштво, Министарства културе Републике Србије и Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне заједнице.

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања