Dve godine mozaik radionica

06/03/2017

Dve godine mozaik radionica

U Kulturnom centru Novog Sada u subotu, 4. marta održana je još jedna u nizu mozaik radionica, na kojoj su naši mali polaznici završavali svoje mozaike i primremali ih za izlivanje. Mozaik radionicu vode akademske umetnice Ljiljana Rivić i Jovana Petković. Ovo je već druga godina kako ove umetnice prenose svoje znanje našim malim sugrađanima. Zainteresovani se mogu prijaviti na mejl adresu [email protected]

Za decu je ovo veoma interesantno iskustvo, jer u školi nisu imali prilike da se sretnu i upoznaju sa pravim mozaikom, pošto, uglavnom, rade kolaže. Ova vrsta tehnike je za njih potpuno nova, drži im pažnju i rade je sa mnogo strpljenja i želje –rekla je Rivićeva.

Završavanjem i izlivanjem mozaika praktično se i najavljuje sledeći ciklus radionica koja će početi za dve nedenje tačnije u subotu, 25. marta, pa se tako za nekoliko meseci može očekivati još mozaika. Deca su, divna i kreativna,  a želja autorke je da mališani u budućnosti svojim drugarima prenesu nešto od novih znanja i veština koje su stekli.

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja