Две године мозаик радионица

06/03/2017

Две године мозаик радионица

У Културном центру Новог Сада у суботу, 4. марта одржана је још једна у низу мозаик радионица, на којој су наши мали полазници завршавали своје мозаике и примремали их за изливање. Мозаик радионицу воде академске уметнице Љиљана Ривић и Јована Петковић. Ово је већ друга година како ове уметнице преносе своје знање нашим малим суграђанима. Заинтересовани се могу пријавити на мејл адресу [email protected]

За децу је ово веома интересантно искуство, јер у школи нису имали прилике да се сретну и упознају са правим мозаиком, пошто, углавном, раде колаже. Ова врста технике је за њих потпуно нова, држи им пажњу и радe је са много стрпљења и жеље –рекла је Ривићева.

Завршавањем и изливањем мозаика практично се и најављује следећи циклус радионица која ће почети за две недење тачније у суботу, 25. марта, па се тако за неколико месеци може очекивати још мозаика. Деца су, дивна и креативна,  а жеља ауторке је да малишани у будућности својим другарима пренесу нешто од нових знања и вештина које су стекли.

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања