Duo koji je oduševio Novosađane

19/06/2015

U Svečanoj sali Gradske kuće održan je uspešan i posećen koncert proverenog dvojca klasične muzike. Tako su se okupljenim novosađanima ovom prilikom predstavile Lisi Abre Ruiz (violina) i Nataša Penezić (klavir). Prisutni gosti su bili počašćeni probranim melodijama velikih majstora, te je dovoljno samo pomenuti da su se na programu večernje izvedbe našli Arvo Pärt (Fratres) , Karol Szymanowski (Chant de Roxane), Franz Schubert (Sonata za violinu i klavir A dur), i Richard Dubugnon (Tri komada za violinu i klavir).

Lisi Abre Ruiz je svoje obrazovanje započela sa šest godina na konzervatorijumu za mlade talente. Stekla je široko iskustvo kao solista i kamerni muzičar, a takođe i radom kroz orkestre. Nasuprot njoj Nataša Penezić je student doktorskih studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Do sada je nastupala u gotovo svim vodećim prestonicama i uopšte u zemljama poput Rusije, Britanije, Nemačke, Holandije, Italije, Švedske. Nakon izvrsnog koncerta svoje impresije je rado podelila i sa KCNS.

Veliko hvala Kulturnom centru za poziv i ustupke oko same organizacije koncerta. Napomenula bih da je ovaj koncert deo takozvanog duplog projekta, što znači da smo juče imali nastup na Kolarcu, a da smo se već danas obreli ovde. Saradnja sa Lisom je započela 2012. godine, neposredno pred kraj mojih studija u Švedskoj. Za mene je ta saradnja od velikog značaja, kao uopšte i nastupi u Srbiji, pred domaćom publikom – reči su Nataše Penezić.

Foto: Milica Stojanac
Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja