Дуо који је одушевио Новосађане

19/06/2015

У Свечаној сали Градске куће одржан је успешан и посећен концерт провереног двојца класичне музике. Тако су се окупљеним новосађанима овом приликом представиле Лиси Абре Руиз (виолина) и Наташа Пенезић (клавир). Присутни гости су били почашћени пробраним мелодијама великих мајстора, те је довољно само поменути да су се на програму вечерње изведбе нашли Arvo Pärt (Fratres) , Karol Szymanowski (Chant de Roxane), Franz Schubert (Соната за виолину и клавир А дур), i Richard Dubugnon (Три комада за виолину и клавир).

Лиси Абре Руиз је своје образовање започела са шест година на конзерваторијуму за младе таленте. Стекла је широко искуство као солиста и камерни музичар, а такође и радом кроз оркестре. Насупрот њој Наташа Пенезић је студент докторских студија на Факултету музичке уметности у Београду. До сада је наступала у готово свим водећим престоницама и уопште у земљама попут Русије, Британије, Немачке, Холандије, Италије, Шведске. Након изврсног концерта своје импресије је радо поделила и са КЦНС.

Велико хвала Културном центру за позив и уступке око саме организације концерта. Напоменула бих да је овај концерт део такозваног дуплог пројекта, што значи да смо јуче имали наступ на Коларцу, а да смо се већ данас обрели овде. Сарадња са Лисом је започела 2012. године, непосредно пред крај мојих студија у Шведској. За мене је та сарадња од великог значаја, као уопште и наступи у Србији, пред домаћом публиком – речи су Наташе Пенезић.

Фото: Милица Стојанац
Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања