Дружење поводом завршетка програма ликовно-едукативних радионица у оквиру платформе „Публика у фокусу“

23/12/2019

У среду, 25. 12. 2019. од 18 часова у дворцу Еђшег биће организовано дружење поводом успешно завршеног програма ликовно-едукативних радионица за децу у оквиру платформе „Публика у фокусу“ који се реализовао током 2019. године. Том приликом полазницима ће бити уручена публикација о радионицама и захвалнице. У публикацији је представљено двадесет полазника који су у 2019. години редовно похађали програм. Кроз радионице је до сада прошло преко шездесеторо деце. Настало је више стотина радова. Неки од полазника су ту од почетка, док се нови чланови стално прикључују.

Ликовно-едукативне радионице за децу у организацији Културног центра Новог Сада, реализују се од 2016. године у дворцу Еђшег. Кроз теме и мотиве из културног наслеђа и историје града деца развијају своју креативност и уче о ликовним елементима, визуелним уметностима и техникама. Радионице су бесплатне и на њима поред талентоване деце учествују и деца из Дечјег села, хранитељских породица и Центра за социјални рад. Током 2019. године програм радионица је, у сарадњи са Установом за израду таписерија „Атеље 61“, садржајно проширен и подржан од стране Фондације 2021 кроз платформу „Публика у фокусу“.

Програм ликовно-едукативних радионица је замишљен као континуирани процес који за крајни циљ има креирање квалитетне будуће публике, ширење опште културе, развијање креативних вештина код деце и оснаживање осећаја припадности заједници.

Специфичност радионица, осим тога што се одвијају у аутентичном амбијенту дворца, је у томе што се деца са ликовним елементима и техникама упознају кроз одређене теме везане за културно наслеђе и историју града. Неке од њих су: грб Новог Сада, стварамо инспирисани Наталијином рамондом, Дан града, лого дворца Еђшег, портрети знаменитих суграђана, животиње у служби дворца, пројекти Ђерђа Молнара, стварамо један нови свет, генерацијска солидарност, поглед из дворца, портрет од јесењих плодова и многе друге теме. Поред упознавања са ликовним елементима теоријом форме, деца уче да раде и у свим техникама визуеног стваралаштва: сликање, цртање, вајање, колаж, асамблаж…

Радионице се настављају од 15. јануара у истом термину од 18 часова у Културној станици Еђшег. Сви заинтересовани могу да се пријаве на мејл [email protected]

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања