DOBROSUSEDSTVO I SARADNJA – OSNOVNI CILJEVI!

01/06/2018
POZIV DIREKTORA KCNS-a NA KONFERENCIJU O REGIONALNOJ STABILNOSTI

 

Osnovni cilj Konferencije o regionalnoj stabilnosti je vođenje konstruktivne i slobodoumne debate o pitanjima mira, bezbednosti, ekonomske, političke, kulturne i svake druge saradnje na eks jugoslovenskim prostorima i šire. Razum, zdrava logika i praktičan pogled na savremene političke procese nalažu kooperativnost, dobrosusedstvo, praštanje i zdrave planove za budućnost nasuprot kopanju po starim ranama, revanšizmu, šovinizmu i bednoj filozofiji sadržanoj u sloganu “da komšiji crkne krava”.
Relevantni međunarodni činioci, trebalo bi da pronađu optimalne načine da podrže razvoj i stabilnost u ovom delu Evrope i o tome na našim konferencijama, pred najširom javnošću podastiremo argumente. Učesnici ovogodišnje, kao i prošlogodišnje Konferencije su vrsni intelektualci iz regiona od kojih ćemo mnogo toga čuti i naučiti.
Ako se po jutru dan poznaje, onda će i ova kao i sve buduće konferencije koje budemo održavali biti uspešne jer je prva, prošlogodišnja imala izvanredne i višestruke efekte bez i jednog negativnog komentara u medijima širom Balkana!
KCNS će 8. juna biti središte vrhunske intelektualne debate, moderna agora, svojevrsna intelektualna gozba, platonovski rečeno.
Pozivam sve ljude dobre volje da 8. juna dođu u Kulturni centar Novog Sada i budu deo Konferencije o regionalnoj stabilnosti.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja