ДОБРОСУСЕДСТВО И САРАДЊА – ОСНОВНИ ЦИЉЕВИ!

01/06/2018
ПОЗИВ ДИРЕКТОРА КЦНС-a НА КОНФЕРЕНЦИЈУ О РЕГИОНАЛНОЈ СТАБИЛНОСТИ

 

Основни циљ Конференције о регионалној стабилности је вођење конструктивне и слободоумне дебате о питањима мира, безбедности, економске, политичке, културне и сваке друге сарадње на екс југословенским просторима и шире. Разум, здрава логика и практичан поглед на савремене политичке процесе налажу кооперативност, добросуседство, праштање и здраве планове за будућност насупрот копању по старим ранама, реваншизму, шовинизму и бедној филозофији садржаној у слогану „да комшији цркне крава“.
Релевантни међународни чиниоци, требало би да пронађу оптималне начине да подрже развој и стабилност у овом делу Европе и о томе на нашим конференцијама, пред најширом јавношћу подастиремо аргументе. Учесници овогодишње, као и прошлогодишње Конференције су врсни интелектуалци из региона од којих ћемо много тога чути и научити.
Ако се по јутру дан познаје, онда ће и ова као и све будуће конференције које будемо одржавали бити успешне јер је прва, прошлогодишња имала изванредне и вишеструке ефекте без и једног негативног коментара у медијима широм Балкана!
КЦНС ће 8. јуна бити средиште врхунске интелектуалне дебате, модерна агора, својеврсна интелектуална гозба, платоновски речено.
Позивам све људе добре воље да 8. јуна дођу у Културни центар Новог Сада и буду део Конференције о регионалној стабилности.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања