Директор КЦНС-а Бојан Панаотовић: „ПОДИЗАТИ МЛАДЕ НА ВУКУ И ЊЕГОШУ, А НЕ НА РИЈАЛИТИЈИМА“

12/01/2018

Директор Културног центра Новог Сада, социолог Бојан Панаотовић гостујући у емисији „Геополитика“, на Новосадској ТВ аутора и водитеља Милорада Вукашиновића, рекао је да генерације које долазе треба васпитавати и подизати на примерима наших великана из прошлости и садашњости, а не на беспризорности и простаклуку ријалити звезда. Панаотовић је истакао да славу наше земље светом могу пронети Пекић, Његош, Кустурица и Ивана Шпановић, а да то никако не могу учинити псеудо звезде из домена лаке и јефтине забаве! Корпоративни медији такмиче се у рејтинзима и интересује их само новац, вели он, и зато је на државним медијима и јавним сервисима важан задатак подизање културе, информисаности и цивилизованости грађанства.

Говорећи о резултатима Културног центра Новог Сада, Панаотовић је истакао да су у последње три године у КЦНС-у боравили и награде примили двојица нобеловаца и један који је то требало да буде, мислећи на Памука, Љосу и Хандкеа. Јутјуб канал КЦНС-а већ неколико месеци бележи око 80.000 гледалаца на месечном нивоу, а најгледанији је програм трибина и предавања која се прате у 160 земаља света.

На питање аутора емисије који изазови Србију очекују у долазећој години, Панаотовић је рекао да су то најпре спољнополитичка искушења. Он је нагласио да Србија води одличну спољну политику чији је најсвежији илустративан пример посета председника Вучића Москви и пријем код Владимира Путина уз највише почасти. Панаотовић је рекао да ће највећи спољни притисци бити у смеру признавања независности Косова, али да државна политика треба да остане на садашњим позицијама и да не треба признавати независност КиМ.

Целу емисију можете погледати овде

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања