Десет представа из целог света на овогодишњем фестивалу „ИНФАНТ“

07/06/2017

Десет представа из целог света на овогодишњем фестивалу „ИНФАНТ“

44. Интернационални фестивал алтернатнивног и новог театра „ИНФАНТ“, који организује новосадски Културни центар, биће одржан од 25. јуна до 1. јула у Српском народном позоришту, Новосадском позоришту и Културном центру Новог Сада. На конференцији за новинаре, програм фестивала представио је селектор и извршни продуцент Симон Грабовац, док је један од пропратних програма представила Нела Антоновић из Театра Мимарт.

Ове године можемо да се похвалимо да ће наша публика имати прилику да погледа 10 врло квалитетних представа из Енглеске, Румуније, Индије, Србије, Канаде, Македоније и Америке у току седам фестивалских дана – рекао је Грабовац.

Према речима извршног продуцента фестивала, овогодишњи „ИНФАНТ“ добио је финансијску подршку од Града Новог Сада, Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама и Министарства културе и информисања Републике Србије.
Изложба фотографија на важном фестивалу „ИНФАНТ“ који покреће иновативно и алтернативно становиште у позоришту, уско је повезана са радом Мимарта који је велики број пута учествовао у оквиру фестивала са представама, перформансима, на дебатама и конференцијама – истакла је Антоновић.

Интернационални фестивал алтернативног и новог театра је међународни позоришни фестивал, који се развио из фестивала „Мало позорје“, и представља спој несвакидашње позоришне интерпретације, некласичног приступа глумачком изражавању и модерном језику театра. „ИНФАНТ“ је креиран са великом жељом да отвори нови простор за размену културних вредности са светом и да обезбеди адекватан контекст за креативну енергију младих стваралаца.
Више информација можете наћи на званичном сајту www.infant.rs и фејсбук страници www.facebook.com/infant.festival

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања