Деценија постојања Дневног боравка Центрa за социјални рад Града Новог Сада

13/11/2014

Деценија постојања Дневног боравка Центра за социјални рад Града Новог Сада свечано је обележена окупљањем пријатеља, сарадника, али и самих корисника на свечаности у Скупштини града организованој овим поводом.
Реч је сложеном, захтевном и хуманом пројекту, али су сви истакли да су поносни на сваки постигнут успех корисника.
Поред предвиђених услуга које Дневни боравак пружа, посебан сегмент чини сарадња са различитим установама у Новом Саду, а издвојила се сарадња са Културним центром Новог Сада која је,између осталог, резултовала и продукцијом две представе.
Обележавање јубилеја је почело извођењем музичке нумере из представе „ Из Ја града у Ти град“ коју су припремили управо малишани из Дневног боравка и Бајићеви славуји.

„Захваљујем се свима, али се посебно захваљујем деци. Њиховим талентом сам био посебно изненађен. Након прве представе Мали принц која је урађена у сарадњи са Културним центром Новог Сада видео сам колики потенцијал они крију“, истакао је директор Центра за социјални рад Ненад Драшковић. „Многи од њих имају тешке животне приче. Многи су као мали постали велики. Детињство ове деце је сасвим другачије од детињства њихових вршњака. Тим пре сам поносан што су они једни другима подршка. Представе рађене у продукцији са КЦНС су једна од бољих ствари које су се догодиле јер ова деца заслужују и пажњу и подршку и аплаузе шире јавности у буквалном и пренесеном смислу“, истакао је Драшковић напоменувши да су малишани ову потврду добили управо наступајући на бројним манифестацијама као глумци.
„Сарадња између ове две установе почела је 2012. године“, подсетила је помоћник директора КЦНС Сунчица Марковић и додала да је изузетно поносна на децу, али и да је задовољна њиховом реакцијом на целокупан пројекат. „На самом почетку овог пројекта потрудили смо се да малишане доведемо на различите културне садржаје које смо организовали, а затим су они постали активни учесници и креатори културних садржаја Новог Сада. Ово је позитиван, и у овом погледу јединствен, пример сарадње установе културе и установе центра за социјални рад . Поносни смо на оно што су урадили, а сарадњу ћемо наставити и током наредне године још свеобухватније“, поручила је Сунчица Марковић.

 

Представе „Мали принц“ и „Из Ја града у Ти град“ имале су бројна извођења у оквиру различитих манифестација и фестивала. Малишани су наступили на Змајевим дечијим играма, затим на Бејби Егзиту, потом на манифестацији Културно лето на Штранду, на Међународном стручном скупу : Размена искустава у социјалној заштити…
Представе су игране и самостално у Културном центру Новог Сада, а рад малих глумаца видели су и њихови вршњаци из Дечијег села из Сремске Каменице. Наши креативни суграђани ће до почетка зимског распуста још неколико пута стати на даске које живот значе у Културном центру Новог Сада. Очекује их, дакле, занимљив крај године и како се сви надамо, нови успеси у 2015. години.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања