Деца као амбасадори мира на такмичењу за најбољи „Peace Poster“

19/11/2015

Лајонс и Лео клубови Милева Марић Ајнштајн и Неопланта из Новог Сада организују трећи финални круг „Peace Poster“  такмичења, у суботу 21. новембра 2015. у 11 часова у Ликовном салону, Културног центра Новог Сада.

Први круг такмичења је организован у оквиру летње школе страних језика „Lingva“ на Тестери док је други круг реализован у оквиру ликовних радионица у Атељеу Бјелица на Петроварадинској тврђави. Учешће на такмичењу је узело укупно 60 деце из Новог Сада.

У Културном центру ће се окупити 15 финалиста са најлепшим радовима. Радове ће том приликом прегледати стручни жири и донети одлуку о избору најбољег рада који се шаље у Америку на међународни избор најбољег „Peace Poster“.

„Peace Poster“ је годишњи арт конкурс за децу који сваке године организује међународна хуманитарна организација „Lions Clubs International“, широм света.

Ликовни конкурс охрабрује младе људе да изразе своје визије мира и љубави. За преко 25 година трајања конкурса, више од четири милиона деце из готово 100 земаља је учествовало до сада у такмичењу. Тема такмичења за најбољи мировни плакат у 2015 -2016. години је je „Share Peace“. У такмичењу учествују деца, узраста 11, 12 и 13 година.

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања