ДАНИ ТИВТА У НОВОМ САДУ

18/03/2024

Манифестација „Дани Тивта у Новом Саду“ биће одржана од 22 – 24. марта, а током ње ће уз аутентичну музику, гастрономију и наступе реномираних културно-уметничких организација, најсунчанији град црногорског приморја Новом Саду донети дах Боке и Медитерана.

Централни догађај биће приређен у суботу 23. марта са почетком у 10:30 сати на Тргу код Католичке Порте. Свечани дефиле мажоретки „Модеста“, чланова Глазбено-просветног друштва Тиват, КУД „Бока“ и „Машкараде“ кренуће од Дунавског парка, Змај Јовином улицом до главног градског трга, да би их на Тргу код Порте сачекала делегација града Новог Сада. У поворци ће бити и представници Општине Тиват. На тргу ће наступати и клапа „Јадран“ уз гастро понуду рибе и вина.
Дан касније, у недељу 24. марта у 20 сати, у Српском народном позоришту пред новосадском публиком биће изведена представа у продукцији тиватског Центра за културу, „Ћелава певачица“.

У оквиру манифестације, у петак 22. марта, предвиђени су званични сусрети у Привредној комори Војводине, као и потписивање Протокола о сарадњи између ЈУ Градска библиотека Тиват и Културног центра Војводине „Милош Црњански“.
У Новом Саду у току је изложба тиватског сликара Ивице Аранђуса, под називом „Природа ствари“. Заинтересовани изложбу могу погледати у Културној станици „Свилара“ до 31. марта.

Општина Тиват и Град Нови Сад потписали су Споразум о успостављању сарадње у јулу прошле године, чиме је формализована дугогодишња сарадња и пријатељски односи између два града.

П р о г р а м

Петак, 22. март

12.00

 Радни састанци са представницима новосадских и тиватских институција у Привредној комори Војводине

Субота, 23. март

Дунавска улица, Католичка порта

10.30

Почетак централне манифестације

Свечана машкарана поворка: Мажореткиње „Модеста“, КУД „Бока“ и ГПД „Тиват“

11.00 – 13.00

Почетак званичног програма

Поздравна реч градоначелника Новог Сада

Поздравна реч потпредседника општине Тиват

Културно-уметнички програм:

КУД „Бока“, Мажореткиње, Клапа „Јадран“, „Машкарада“

Недеља 24.03

Српско народно позориште, Сцена „Пера Добриновић”

19.30

Представа „Ћелава певачица“

Улаз слободан, карте се преузимају на благајни СНП

 

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања