„Дани културе Републике Српске у Србији” у КЦНС

05/09/2018

У оквиру традиционалне манифестације Дани културе Републике  Српске у Србији, у Великој сали Културног центра Новог Сада, вечерас, 5. септембра 2018. године, приређено је музичко вече на којем је наступила група „Оне три”.

Уочи концерта, у присуству помоћника директора КЦНС Миљане Козаров, помоћник градоначелника Новог Сада Александар Петровић изразио је задовољство чињеницом да се манифестација посвећена Републици Српској одржава већ шести пут, те да се део тог програма одвија и у Културном центру Новог Сада.

– Ове манифестације не би било да није Представништва Републике Српске у Србији које маестрално води Млађен Цицовић, а почеци ове манифестације 2013. године коинцидирају са доласком актуелне републичке, покрајинске и градске власти. То само говори о сензибилитету који гајимо према браћи с друге стране Дрине, јер ми смо један народ  – истакао је Петровић.

 Борислав Максимовић, сарадник за културу у Представништву Републике Српске у Србији, казао је да је ова манифестација изузетно значајна, а да је покренута с циљем да културу и традицију Републике Српске представи сународницима у Србији који имају корене у РС, али и свим грађанима. Максимовић је нарочито истакао изузетну сарадњу са КЦНС.

Публици су се потом представила три врхунска вокала групе „Оне три”: Ружица Чавић Томићевић, Светлана Цеца Видовић и Маја Татић. Музичку пратњу чинили су: Ненад Томићевић (гитара), Стефан Чегањац (клавијатуре), Слободан Петровић (перкусије), Марко Ковачић (контрабас) и Божана Тодоровић Убовић (хармоника).

Публика је аплаузима пропратила сјајне интерпретације шведске групе АБА, Слађане Милошевић и других познатих певача.

     Дани културе Републике Српске у Србији почели су у понедељак 3. септембра, а трајаће до суботе, 8. септембра 2018. године.

https://youtu.be/zwhJ0wa5i-Q

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања