Dani iranske kulture u Kulturnom centru Novog Sada

06/02/2017

Kulturni centar Novog Sada, u saradnji sa Omladinskim pokretom Srbije, Iranskim kulturnim centrom u Beogradu i Ambasadom Islamske Republike Iran, organizuje Dane iranske kulture, u okviru kojih će Novosađanima biti predstavljen deo kulture tog naroda.

Program će početi u sredu, 8. februara u 19 sati, otvaranjem izložbe „Tradicionalni umetnički predmeti Irana“ u holu Velike sale Kulturnog centra. Posetioci će imati priliku da vide predmete ručne izrade, tanjire, minijature, šahovnice i mnoge druge umetnine svojstvene iranskoj tradicionalnoj umetnosti, koji su u vlasništvu Kulturnog centra I. R. Iran u Beogradu. Program će biti nastavljen u Velikoj sali Kulturnog centra, nastupom jednog od najistaknutijih muzičkih sastava u Iranu “Esfahan Naghme Art group”.
Dane iranske kulture svečano će otvoriti Jovica Petrović iz Omladinskog pokreta Srbije i sekretar Iranskog kulturnog centra Akbar Kairkhah. Nakon muzičkog nastupa, posetioci će imati priliku da od 20 časova pogledaju filmsko ostvarenje „Pomahnitali top“.

„Dani Iranske kulture“ trajaće do subote 11.februara. Ulaz na sve programe je besplatan, Dobro došli!

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja