Дани иранске културе у Културном центру Новог Сада

06/02/2017

Културни центар Новог Сада, у сарадњи са Омладинским покретом Србије, Иранским културним центром у Београду и Амбасадом Исламске Републике Иран, организује Дане иранске културе, у оквиру којих ће Новосађанима бити представљен део културе тог народа.

Програм ће почети у среду, 8. фебруара у 19 сати, отварањем изложбе „Традиционални уметнички предмети Ирана“ у холу Велике сале Културног центра. Посетиоци ће имати прилику да виде предмете ручне израде, тањире, минијатуре, шаховнице и многе друге уметнине својствене иранској традиционалној уметности, који су у власништву Културног центра И. Р. Иран у Београду. Програм ће бити настављен у Великој сали Културног центра, наступом једног од најистакнутијих музичких састава у Ирану “Esfahan Naghme Art group”.
Дане иранске културе свечано ће отворити Јовица Петровић из Омладинског покрета Србије и секретар Иранског културног центра Акбар Каиркхах. Након музичког наступа, посетиоци ће имати прилику да од 20 часова погледају филмско остварење „Помахнитали топ“.

„Дани Иранске културе“ трајаће до суботе 11.фебруара. Улаз на све програме је бесплатан, Добро дошли!

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања