Дани Бразила у Културном центру Новог Сада

11/08/2014

Културни центар Новог Сада дао је пуну подршку одржавању 5. Дана Бразила у Новом Саду, манифестације која промовише културу земље која је чувена по карневалима, капуери и самба плесу, саопштили су организатори ове манифестације на конференцији за новинаре уприличеној управо у КЦНС.

Дани Бразила – новосадски самба карневал одржаће се у нашем граду од 15. до 17. августа на више локација, а свечано отварање заказано је за петак, 15. августа у 20 сати на позорници Летњег биоскопа (двориште Католичке порте 5), где ће се то вече, као и у суботу одвијати музички део програма. Детаљан програм фестивала Дани Бразила можете погледати овде.

Програмски специјалитет биће гостовање Мештреа Нила, перкусионисте из једне од најстаријих школа самба удараљки у Рио де Жанеру. Такође, водитељка радионица самба плеса и краљица карневалске поворке, планиране за завршницу манифестације у недељу, 17. августа, биће Самара Реис која је протеклих година била краљица у Кобургу и Лондону.

– Дани Бразила у Новом Саду, јединствени је фестивал овакве врсте у региону јер по својој концепцији обједињује различите програме – културне, едукативне и забавне, а пре свега промовише културу Бразила са посебним нагласком на, у свету познатој, карневалској поворци . Овај Фестивал је претходних година окупљао на десетине хиљада људи из земље и иностранства те је и значајна туристичка манифестација за Нови Сад, изјавио је, најављујући Фестивал, Пеђа Ивовић, ПР Дана Бразила.

Фестивал Дани Бразила у Новом Саду организује Удружење грађана „Арткор”, Удружење поштовалаца бразилске музике и културе „СамбаНСа”, Спортско удружење „Capoeira Senzala Novi Sad” у сарадњи са партнерима: плесном школом „ Манток”, Културним центар Новог Сада и Амбасадом Бразила у Београду.

Фестивал су подржали Влада АП Војводине, Покрајински секретаријат за спорт и омладину, Управа за културу града Новог Сада, Туристичка организација Новог Сада и спонзори Донкафа и Велетабак.

У бископу Културног центра Новог Сада ће три дана пре почетка фестивала, од 19 сати бити приказивани бразилски савремени филмови. Публика ће бити у прилици да већ 12. августа погледа филм „Моје име није Џони”, у среду, 13. августа „Мирис сливника”, а у четвртак, дан пред фестивал, „Мадам Сатан“.

– Карактеристика ових филмова је то што нам редитељи у својим остварењима представљају изворни живот узбудљиве земље какав је Бразил, излавила је Меила Томе, уредница филмског програма Дана Бразила.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Qhoc8kXKAig[/youtube]

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=MWVWZts8CxQ[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=HsCbcrwXiI4[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=H0I5rJduvlE[/youtube]

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања