Данас почиње 20. Новосадски џез фестивал.

15/11/2018

Десет ансамбала са светске и домаће џез сцене представиће се домаћој публици у Српском народном позоришту на 20. Новосадског џез фестивалу који званично починје 15. новембра у 20 часова. Фестивал ће отоворити Члан градског већа задужен за култур, Далибор Рожић и диригент Војислав Бубиша Симић.

У главном концертном програму учествоваће 10 оркестара. То су: Macha Gharibian Trio, Julia Siedl Trio, The Steve Wilson& Wilsonian’s Grain, Shalosh, The Jeff „Tain“ Watts Quartet, Seamus Blake & French connection, The Berklee Global Jazz Institute Ambassadors ft Marco Pignataro, a посебан пројекат 20. Новосадског џез фестивала представљаће Jumbo Big Band који ће свирати у суботу, 17. новембра. Састоји се од три биг бенда: Џез оркестар ХРТ, Биг бенд РТС и Биг бенд РТВ СЛО.

Ове године уводни програм 20. Новосадског џез фестивала почео је 6. и трајао до 12. новембра. У Новом Саду угошћени су музичари са  The Berklee Global Jazz Institute. Реч је о бенду који ће наступати другог фестивалског дана, а на челу је Марко Пињатаро, професор, саксофониста и директор ове институције који је одржао и радионицу у оквиру пратећег програма.  Такође, у уводном програму  приређене су и радионице за децу и младе у сарадњи са Центром за социјални рад, који држи радионицу по програму „Ел система“, а организована је и радионица у сарадњи са ШОСО „Милан Петровић“.

Од 6. до 14. новембра новосадска публика могла је да ужива у изведбама Џез хора Факултета музичке уметности, у Оркестру Александра Дујина и у плесном оркестру Радио Телевизије Војводине, као и у изведби Dragon’s Fuelkestra и Триа Јовићевић-Војчински–Миклош (брод Цепелин). Новосадску џез публику забављаће и Бенд Иван Швагер Амбире и Jazz Connection.

Као и свих претходних година, и ове године Новосадски џез фестивал подржао је Град Нови Сад. Подршку су пружили и Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама, Фондација „Нови Сад 2021“, Амбасада Израела, Аустријски културни форум, Француски институт за културу, ОТП банка, као и Јавна медијска установа РТВ, Вечерње новости, Новосадска ТВ, Радио 021, Дневник и многи други.

 

Српско народно позориште

15 – 17. новембар

20 часова

 

Четвртак, 15. новембар, 20 часова

 

MACHA GHARIBIAN TRIO

Macha Gharibian, клавир,

Fender Rhodes, глас

Mauro Gargano, контрабас

Fabrice Moreau, бубњеви

 

THE STEVE WILSON & WILSONIAN’S GRAIN

Steve Wilson, саксофон

Uri Caine, клавир

Ugonna Okegwo, бас

Ulyssess Owens Jr, бубњеви

 

JULIA SIEDL TRIO

Julia Siedl, клавир

Штефан Пишта Бартуш, бас

Анђелко Ступар, бубњеви

 

Петак, 16. новембар, 20 часова

 

SHALOSH

Gadi Stern, клавир

Matan Assayag, бубњеви

David Michaeli, контрабас

 

THE JEFF „TAIN“ WATTS QUARTET

Jeff Watts, бубњеви

Ira Coleman, контрабас

Irving Acao, саксофон

Antonio Faraò, клавир

 

THE BERKLEE GLOBAL JAZZ INSTITUTE AMBASSADORS FEAT. MARCO PIGNATARO

Marco Pignataro, саксофон

Anastassya Petrova, клавир

Grzegorz Wlodarczyk, контрабас

Tareq Rantisi, удараљке

Tomer Sadot, бубњеви

 

Субота, 17. новембар, 20 часова

 

JUMBO BIG BAND

BIG BAND RTV SLO

JAZZ ORKESTAR HRT

BIG BAND RTS

 

SEAMUS BLAKE & THE FRENCH CONNECTION

Seamus Blake, саксофон

Tony Texier, клавир

Florent Nisse, бас

Lawrence Leathers, бубњеви

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања