Данас на ИНФАНТ-у

28/06/2014

Програм Фестивала погледајте овде!

СРЕДА, 2. јул

18.00 Компанија Марија Конг: ОТВОРЕНИ КОД (Израел) – СНП, Сцена „Пера Добриновић“ (55’)

Представа истражује најдубље жеље, скривене мисли и забрањене жудње невесте у првој брачној ноћи, у тренутку рефлексије пре него што се у потпуности преда мужу и посвети браку.
Верно животу и љубави, Отворени код приказује најстраственије, анималистичке, прималне жеље хероине и њене унутрашње конфликте, без обзира да ли им подлеже или их држи закључане у себи. Радња је варијација оне уThe Wish Maker (Творцу жеља), за кога је живот права игра.

19.30 Позориште „Деже Костолањи“: РУЖЕ (Србија) – СНП, Сцена „Јован Ђорђевић“ (60’)

„Невероватна је маштовитост слика и израза ове представе – од редитељских решења до сценског израза и доживљаја глумаца – у свакој новој слици они појединачно и заједно – улазе све дубље у посебан и сложен поетски свет грађења света. Од храбрих замисли и од задатих праваца кретања – до доживљаја и укључења сопственог искуства. Богато и снажно дело необичне маштовитости и енергије. БРАВО!“
Горан Цветковић, Радио Београд 2

21.30 Проглашење победника, у част награђених:
Мали драмски театар – Битола: КОРЕКЦИЈА (Македонија) – КЦНС, Велика сала (50’)

КОРЕКЦИЈА аутора Зорана Гашија из Новог Сада, јесте комад написан за камерну сцену. Комад се бави темама, односно последицама, везаним за распад Југославије – свиме ониме, што рат може учинити једном човеку. Главнилик драме налази се у фази преиспитивања, које се усмерава као разговор са Фаустом, у тежњи да се пронађе решење његове ситуације. 
Редитељ Ник Апер поставио је комад кроз симболе, асоцијације, који директно комуницирају са публиком. Камерна форма је идеално решење због дистанце између публике и извођача. Редитељ врло успешно одсликава рат, насиље које је присутно на сцени кроз глумачку игру троје глумаца. 

ПРОДАЈА УЛАЗНИЦА:

Културни центар Новог Сада, сваког дана од 11.00 до 13.00 часова.
Цена појединачне улазнице: 300,00 дин.

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања