ЧУВЕНИ ГЕОПОЛИТИЧАР ВИЛИЈАМ ЕНГДАЛ НА ТРИБИНИ МЛАДИХ

14/12/2014

“Страх је одсуство љубави, љубав је лек за страх”

 

Предавање америчког геополитичара Вилијама Енгдала “Сједињене Америчке Државе, Европа, Евроазија-Геополитика Новог Света”, одржано је на Трибини младих Културног центра Новог Сада, а осим еминентног госта присутнима се обратио и Заменик председника Скупштине града Мирослав Илић.

-Сви врло добро знамо да је Србија у својој историји често била директно или индиректно у фокусу важних међународних процеса, нажалост, доста ретко на маргини тих дешавања. Нови Сад је данас врло актуелна геополитичка тачка, у којој долази до сукоба Атлантистичких снага с једне и суверенистичких с друге стране- рекао је Илић.

Један од најистакнутијих америчких геополитичара, Вилијам Енгдал, чије књиге описују светска дешавања, пуна два сата држао је пажњу публике и говорио о геополитици Новог света. Он је у излагању предочио чињенице о дешавањима која су утицала на читав свет, а које се тичу светских сила. Излажући своје виђење у протеклој деценији, Енгдал наводи да је један од најзначајнијих догађаја, у протеклој деценији, било хапшење Михаила Ходорковског, бившег руског нафтног магната.

– Оно што чуди је неспособност људи који повлаче конце и желе да владају светом, покушавајући да на свим могућим начинима дестабилизују Блиски Исток у почетку, након тога Украјну и Кину, а уз то покушавају да направе панику у свету о лажној епидемији под називом „ебола“. – рекао је Енгдал, додајући да истакнуте и богате америчке породице из свог страха покушавају да успоставе моћ над читавим светом. Он је истакао да њега мотивише једна реч,страх, због које иде по читавом свету и држи предавања, а то је реч које се многи моћни људи плаше. Страх није ништа друго него одсуство љубави.

Након излагања, посетиоци су имали прилику да разговарају са Енгдалом. Оно што је највише интересовало посетиоце је колико ће трајати светска криза и које је његово мишљење о вакцинама, али и о генетски модификованој храни која се појавила на тржишту.

– Оно што могу рећи за вакцине је да су оне потпуно неупотребљиве, и да никако нису добре за децу. Имам пуно пријатеља који своју децу ни једном у животу нису вакцинисали, а она се до дан данас нису разболела. С друге стране у Америци подаци показују да се од вакцина повећао број људи који болују од аутизма. Када је реч о генетски модификованој храни, у њој не можете наћи ни једну ствар која је позитивна. Животиње које се хране том врстом хране постају стерилне, јер ова храна никако није добра по здравље. – рекао је Енгдал.

Вилијам Енгдал аутор је студија „Митови лажи и ратови за нафту“, „Столеће рата: англо-америчка нафтна политика и Нови светски поредак“, „Семе уништења: Скривена агенда ГМО“, „Доминација пуног спектра: Тоталитарна демократија и Нови светски поредак“ и најновије „Амерички свети рат“ која је недавно објављена на кинеском, немачком и руском језику. Овај еминентни геополитичар истражује и пише о светској политичкој сцени више од тридесет година.

 

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања