Циклус предавања „Куће са причом“

28/12/2020

Позивамо вас да пратите циклус предавања „Куће са причом“ који говори о власницима познатих салона у којима су се окупљали врхунски уметници, интелектуалци и искрени љубитељи уметности. Власници ових салона били су врсни познаваоци уметности, велики колекционари и мецене, као и пријатељи самих уметника. У намери да сачувамо сећање на једну блиставу епоху, овим циклусом предавања подсећамо се тих времена у којима су приватне куће биле оазе културне и интелектуалне размене мисли и идеја најзначајнијих представника културе и уметности.

Косанчићев венац 19

Четврто  у низу предавања посвећено је једном необичном атељеу – салону славне сликарке Оље Ивањицки. Адреса на Косанчићевом венцу 19 привлачила је бројне уметнике, мислиоце, креативне људе који су као и Оља ишли испред свог времена. Ово је прилика да барем на кратко завиримо у овај готово егзотичан амбијент који је велика сликарка створила.

Културни центар Новог Сада организује предавање у сарадњи са Фондом Олге Оље Ивањицки.

Аутор и водитељ предавања је Бранислав Михајлов, историчар уметности, магистар односа с јавношћу и мултимедијалних комуникација.

Предавање ће се одржати у среду, 30. децембра од 20.00 часова путем Zoom апликације.

Линк за приступ предавању је: https://us04web.zoom.us/j/75844022717?pwd=WDRocmdhbGQ1T1phVmo4YzIyQ2d1dz09

Meeting ID: 758 4402 2717
Passcode: MNf7yz

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања