Циклус предавања „Куће са причом“

28/10/2020

Позивамо вас да пратите циклус предавања „Куће са причом“ који говори о власницима познатих салона у којима су се окупљали врхунски уметници, интелектуалци и искрени љубитељи уметности.

Власници ових салона били су врсни познаваоци уметности, велики колекционари и мецене, као и пријатељи самих уметника. У намери да сачувамо сећање на једну блиставу епоху, кроз овај циклус предавања сећамо се времена у којима су приватне куће биле оазе културне и интелектуалне размене мисли и идеја најзначајнијих представника културе и уметности.

Ћирпанова 49

Друго у низу предавања посвећено је чувеном новосадском салону брачног пара Ређеп, јединственом сведоку оног најбољег из историје, културе и ументости Југославије, а потом и Србије. Ова прича о Јеји и Драшку је прилика да се још једном подсетимо на великане наше културне прошлости.

Аутор и водитељ предавања је Бранислав Михајлов, историчар уметности, магистар односа с јавношћу и мултимедијалних комуникација. Предавање ће бити употпуњено фото-сведочанствима новосадских фотографа Дарка Дозета и Мартина Цандира.

Предавање ће се одржати у среду, 28. октобра од 20.00 часова путем Zoom апликације.

Линк за приступ предавању је:

https://us04web.zoom.us/j/73230899533?pwd=bTNSQjJXOUNIa2RodDZ3TGtMZGlWUT09

 

Meeting ID: 732 3089 9533
Passcode: E9rxf3


Фото:Дарко Дозет
Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања