Циклус „Павиљон музике“ концерт Владимира Глигорића у Градској кући

25/04/2016

У оквиру циклуса „Павиљон музике“ пијаниста Владимир Глигорић одржаће концерт у Свечаној сали Градске куће у уторак 26. априла у 20 часова.
      

Владимир Глигорић, пијаниста, рођен је у Београду 1979. године. Дипломирао је и магистрирао на Факултету музичке уметности (ФMУ) у Београду 2002. године. Постдипломске студије је започео на Conservatoire de musique de Geneve (Швајцарска). Докторирао је на ФМУ у Београду у класи проф. А. Сердара. Одржао је бројне солистичке концерте у Београду, широм Србије али и ван граница наше земље (Париз, Женева, Рим, Барселона, Хвар). Наступао је на бројним фестивалима у земљи и иностранству. Године 2010. добитник је годишње награде УМУС-а за најбољег младог уметника у 2009. години, а 2012. године је добио награду часописа “Музика класика” за најбољег младог извођача у 2011. години.
У марту 2009. био је финалиста медјународног такмичења “Музичке омладине” у Београду, а у октобру исте године је освојио трећу награду на међународном пијанистичком такмичењу “Емил Гиљелс” у Одеси, (Украјина). У јануару 2011. године је био финалиста пијанистичког такмичења “Boesendorfer & Schimell” у Аризони, (САД), где је добио и специјалну награду за најбоље извођење виртуозног комада. Наступао је са Симфонијским оркестром РТС-а, БГО „Душан Сковран“, оркестром Camerata Serbica, Разградском филхармонијом, Филхармонијом Одесе, под управом маестра Бојана Суђића, Александра Валкера, Биљане Радовановић Драгомира Ненова, Хобарта Ерла и Владимира Крањчевића. Виши је уметнички сарадник на катедри за соло-певање на ФМУ у Београду.

 

ПРОГРАМ

Василије Мокрањац Интиме

Властимир Трајковић Три емпромптија

Ада Ђентиле Прелид

Василије Мокрањац Прелидијум

Иван Бркљичић Емпромпти – свита

Исидора Жебљен  Il circo

Франц Лист – Мађарска рапсодија бр.12

plakat

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања