Ciklus „Paviljon muzike“: Koncert 13. oktobra u Gradskoj kući 20 sati

11/10/2016

Program

 Aram Khachaturian – Trio za klarinet, violinu i klavir

Andante con dolore, con molt’espressione

Allegro

Moderato

Igor Stravinsky – Suite from Historie du Soldat

Marche du soldat

Le violon du soldat

Petit concert

Tango – Valse – Rag

Danse du Diable

Paul Schoenfield – Trio za klarinet, violinu i klavir

Freylakh

March

Nigun

Kozatske

 

Vasa Vučković je diplomske i master studije  završio je u klasi prof. Nikole Srdića,  na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Trenutno je student doktorskih studija kamerne muzike na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu – klasa prof. Dejan Subotić. Tokom školovanja usavršavao se na majstorskim kursevima renomiranih solista i pedagoga:  Michel Arrignon, François Benda, Mate Bekavac,  Jože Kotar, Tadej Kenig, Béla Kovács, Zsolt  Szatmári, Calogero Palermo, Paolo Beltramini, Juan Ferrer, Seiki Shinohe i dr.

Kao solista, član orkestra i raznovrsnih kamernih sastava nastupao je na festivalima „NOMUS“, „Belef“, „A-fest“, „Festival Ljubljana“, „Europa Cantat“, „SOMUS“, „KoMA“, „Front Festival“, „Ruid al Sud“, Walter Boyekens Festival i u drugim prilikama u zemlji i inostranstvu, uključujući  Italiju, Sloveniju, Mađarsku, Nemačku, Veliku Britaniju, Bosnu i Hercegovinu, Belgiju i Holandiju.

Od 2014. godine je na poziciji solo – klarineta „MAKRIS“ NOVOG SIMFONIJSKOG ORKESTRA.

Nastupao je kao solista sa Vojvođanskim simfonijskim orkestrom, orkestrom Kamerata Pančevo i ansamblom „Hor Klarineta“. Sa pijanistkinjom Natašom Penezić osnovao je duo „Vers la Flamme“ 2012. godine. Duo je do sada nastupao u mnogim gradovima Srbije, sa repertoarom koji podrazumeva promociju moderne i savremene muzike kao i premijerna izvođenja. Duo je snimao za Radio Novi Sad, te nastupao na radijskim emisijama posvećenih klasičnoj muzici.

Marina  Rajnović Babović je  rođena 1985. godine u Zrenjaninu. Klavir je počela da svira sa osam godina u klasi prof. Irene Bugarski, u Muzičkoj školi „Josif Marinković“ u Zrenjaninu. U istoj školi maturirala je u klasi prof. Edite Majorfi.  Pijanističke studije nastavila je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Jokut Mihailović i asistenta Mihajla Zurkovića. Za vreme srednjoškolskog obrazovanja pohađala je mnogobrojne majstorske kurseve. Tokom studija nastupala je po Srbiji kao solistkinja i u kamernim sastavima. Održala je solističke koncerte u Rumi, Somboru i Zrenjaninu. Od 2008. do 2010. godine radila je kao klavirski saradnik u Baletskoj školi „Dimitrije Parlić“ u Zrenjaninu, a potom se zaposlila u Muzičkoj školi „Josif Marinković“ u Zrenjaninu, kao nastavnik klavira i korepetitor. Tokom 2011. Honorarno je radila u Srpskom narodnom pozorištu kao korepetitor baleta i kao član orskestra opere. Od jeseni 2008. godine pa do 2012. Svirala je  u klavirskom triju „Noster Modus“ sa violinistkinjom Martom Dragaš i čelistkinjom Milicom Svirac. Pored brojnih nastupa, 2011. pohađala i majstorski kurs u Berlinu koji je vodio Artemis kvartet.

Marta Dragaš je svoje muzičko obrazovanje započela u sedmoj godini u rodnoj Rumi. Srednju muzičku školu “Isidor Bajić“ završila je u klasi prof. Zima Čabe. Za vreme školovanja nagrađena je na mnogim domaćim i međunarodnim takmičenjima. 2008. godine je diplomirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu,  u klasi prof. Megumi Teshima. Od 2008. zaposlena je u Orkestru Opere Srpskog narodnog pozorišta, a iste godine postala je  i stalni član Vojvođanskog simfonijskog orkestra, u kome je na mestu vođe drugih violina od 2013 .godine. Kao član ‘Noster Modus’  trija, koji je postojao od 2008. do 2012. godine, pohađala je masterclass pod vođstvom Artemis Kvarteta u Berlinu 2011. Kao član gudačkog kvarteta “Lira“ snimala je za  CD izdanje albuma  Times of Day Borisa Kovača.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja