Циклус „Павиљон музике“: Концерт 13. октобра у Градској кући 20 сати

11/10/2016

Програм

 Aram Khachaturian – Трио за кларинет, виолину и клавир

Andante con dolore, con molt’espressione

Allegro

Moderato

Igor Stravinsky – Suite from Historie du Soldat

Marche du soldat

Le violon du soldat

Petit concert

Tango – Valse – Rag

Danse du Diable

Paul Schoenfield – Трио за кларинет, виолину и клавир

Freylakh

March

Nigun

Kozatske

 

Васа Вучковић је дипломске и мастер студије  завршио је у класи проф. Николе Срдића,  на Академији уметности у Новом Саду. Тренутно је студент докторских студија камерне музике на Факултету музичке уметности у Београду – класа проф. Дејан Суботић. Током школовања усавршавао се на мајсторским курсевима реномираних солиста и педагога:  Michel Arrignon, François Benda, Mate Bekavac,  Jože Kotar, Tadej Kenig, Béla Kovács, Zsolt  Szatmári, Calogero Palermo, Paolo Beltramini, Juan Ferrer, Seiki Shinohe и др.

Kао солиста, члан оркестра и разноврсних камерних састава наступао је на фестивалима „НОМУС“, „Белеф“, „А-фест“, „Фестивал Љубљана“, „Europa Cantat“, „СОМУС“, „KоМА“, „Фронт Фестивал“, „Ruid al Sud“, Walter Boyekens Festival и у другим приликама у земљи и иностранству, укључујући  Италију, Словенију, Мађарску, Немачку, Велику Британију, Босну и Херцеговину, Белгију и Холандију.

Од 2014. године је на позицији соло – кларинета „МАKРИС“ НОВОГ СИМФОНИЈСKОГ ОРKЕСТРА.

Наступао је као солиста са Војвођанским симфонијским oркестром, оркестром Kамерата Панчево и ансамблом „Хор Kларинета“. Са пијанисткињом Наташом Пенезић основао је дуо „Vers la Flamme“ 2012. године. Дуо је до сада наступао у многим градовима Србије, са репертоаром који подразумева промоцију модерне и савремене музике као и премијерна извођења. Дуо је снимао за Радио Нови Сад, те наступао на радијским емисијама посвећених класичној музици.

Марина  Рајновић Бабовић је  рођена 1985. године у Зрењанину. Kлавир је почела да свира са осам година у класи проф. Ирене Бугарски, у Музичкој школи „Јосиф Маринковић“ у Зрењанину. У истој школи матурирала је у класи проф. Едите Мајорфи.  Пијанистичке студије наставила је на Академији уметности у Новом Саду, у класи проф. Јокут Михаиловић и асистента Михајла Зурковића. За време средњошколског образовања похађала је многобројне мајсторске курсеве. Током студија наступала је по Србији као солисткиња и у камерним саставима. Одржала је солистичке концерте у Руми, Сомбору и Зрењанину. Од 2008. до 2010. године радила је као клавирски сарадник у Балетској школи „Димитрије Парлић“ у Зрењанину, а потом се запослила у Музичкој школи „Јосиф Маринковић“ у Зрењанину, као наставник клавира и корепетитор. Током 2011. Хонорарно је радила у Српском народном позоришту као корепетитор балета и као члан орскестра опере. Од јесени 2008. године па до 2012. Свирала је  у клавирском трију „Ностер Модус“ са виолинисткињом Мартом Драгаш и челисткињом Милицом Свирац. Поред бројних наступа, 2011. похађала и мајсторски курс у Берлину који је водио Артемис квартет.

Марта Драгаш је своје музичко образовање започела у седмој години у родној Руми. Средњу музичку школу “Исидор Бајић“ завршила је у класи проф. Зима Чабе. За време школовања награђена је на многим домаћим и међународним такмичењима. 2008. године је дипломирала на Академији уметности у Новом Саду,  у класи проф. Мегуми Тесхима. Од 2008. запослена је у Оркестру Опере Српског народног позоришта, а исте године постала је  и стални члан Војвођанског симфонијског оркестра, у коме је на месту вође других виолина од 2013 .године. Kао члан ‘Noster Modus’  трија, који је постојао од 2008. до 2012. године, похађала је masterclass под вођством Артемис Kвартета у Берлину 2011. Kао члан гудачког квартета “Лира“ снимала је за  CD издање албума  Times of Day Бориса Kовача.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања