Циклус “Павиљон музике”: Концерт 13. октобра у Градској кући 20 сати

query_builder

Програм

 Aram Khachaturian – Трио за кларинет, виолину и клавир

Andante con dolore, con molt’espressione

Allegro

Moderato

Igor Stravinsky – Suite from Historie du Soldat

Marche du soldat

Le violon du soldat

Petit concert

Tango – Valse – Rag

Danse du Diable

Paul Schoenfield – Трио за кларинет, виолину и клавир

Freylakh

March

Nigun

Kozatske

 

vasa-fotoВаса Вучковић је дипломске и мастер студије  завршио је у класи проф. Николе Срдића,  на Академији уметности у Новом Саду. Тренутно је студент докторских студија камерне музике на Факултету музичке уметности у Београду – класа проф. Дејан Суботић. Током школовања усавршавао се на мајсторским курсевима реномираних солиста и педагога:  Michel Arrignon, François Benda, Mate Bekavac,  Jože Kotar, Tadej Kenig, Béla Kovács, Zsolt  Szatmári, Calogero Palermo, Paolo Beltramini, Juan Ferrer, Seiki Shinohe и др.

Kао солиста, члан оркестра и разноврсних камерних састава наступао је на фестивалима „НОМУС“, „Белеф“, „А-фест“, „Фестивал Љубљана“, „Europa Cantat“, „СОМУС“, „KоМА“, „Фронт Фестивал“, „Ruid al Sud“, Walter Boyekens Festival и у другим приликама у земљи и иностранству, укључујући  Италију, Словенију, Мађарску, Немачку, Велику Британију, Босну и Херцеговину, Белгију и Холандију.

Од 2014. године је на позицији соло – кларинета „МАKРИС“ НОВОГ СИМФОНИЈСKОГ ОРKЕСТРА.

Наступао је као солиста са Војвођанским симфонијским oркестром, оркестром Kамерата Панчево и ансамблом „Хор Kларинета“. Са пијанисткињом Наташом Пенезић основао је дуо „Vers la Flamme“ 2012. године. Дуо је до сада наступао у многим градовима Србије, са репертоаром који подразумева промоцију модерне и савремене музике као и премијерна извођења. Дуо је снимао за Радио Нови Сад, те наступао на радијским емисијама посвећених класичној музици.

marina-fotoМарина  Рајновић Бабовић је  рођена 1985. године у Зрењанину. Kлавир је почела да свира са осам година у класи проф. Ирене Бугарски, у Музичкој школи „Јосиф Маринковић“ у Зрењанину. У истој школи матурирала је у класи проф. Едите Мајорфи.  Пијанистичке студије наставила је на Академији уметности у Новом Саду, у класи проф. Јокут Михаиловић и асистента Михајла Зурковића. За време средњошколског образовања похађала је многобројне мајсторске курсеве. Током студија наступала је по Србији као солисткиња и у камерним саставима. Одржала је солистичке концерте у Руми, Сомбору и Зрењанину. Од 2008. до 2010. године радила је као клавирски сарадник у Балетској школи „Димитрије Парлић“ у Зрењанину, а потом се запослила у Музичкој школи „Јосиф Маринковић“ у Зрењанину, као наставник клавира и корепетитор. Током 2011. Хонорарно је радила у Српском народном позоришту као корепетитор балета и као члан орскестра опере. Од јесени 2008. године па до 2012. Свирала је  у клавирском трију „Ностер Модус“ са виолинисткињом Мартом Драгаш и челисткињом Милицом Свирац. Поред бројних наступа, 2011. похађала и мајсторски курс у Берлину који је водио Артемис квартет.

marta-fotoМарта Драгаш је своје музичко образовање започела у седмој години у родној Руми. Средњу музичку школу ”Исидор Бајић” завршила је у класи проф. Зима Чабе. За време школовања награђена је на многим домаћим и међународним такмичењима. 2008. године је дипломирала на Академији уметности у Новом Саду,  у класи проф. Мегуми Тесхима. Од 2008. запослена је у Оркестру Опере Српског народног позоришта, а исте године постала је  и стални члан Војвођанског симфонијског оркестра, у коме је на месту вође других виолина од 2013 .године. Kао члан ‘Noster Modus’  трија, који је постојао од 2008. до 2012. године, похађала је masterclass под вођством Артемис Kвартета у Берлину 2011. Kао члан гудачког квартета ”Лира” снимала је за  CD издање албума  Times of Day Бориса Kовача.

Остави коментар

comment
Ваша имејл адреса неће бити јасно објављена. Поља која су обавезна обележена су са *
account_circle
email
language