Циклус „Павиљон музике“ – концерт 7. априла

31/03/2016

У клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада, у четвртак 7. априла са почетком у 20 часова, у оквиру циклуса „Павиљон музике“ Александар Миљковић и Душан Стојановић одржаће концерт.

muzika

ПРОГРАМ:

  Хенри Екле  – Соната, први став

  Карлос Гардел – „Por una cabeza“

  Константин Димитреску – Сељачки плес

  Јосип Новосел – Каприцо број 5

  Александар Миљковић – 3 комада из збирке комада за контрабас

  Сергеј Кусевички – Концерт први и други став

 

Александар Миљковић  од 2002 професор контрабаса у Музичкој школи „Станковић“ у Београду, од 2013 предаје и на Интернационалној музичкој академији и летњој школи на Брацу, а предавао је од 2012 до 2014 и на Академији лепих уметности у Београду. Дипломирао је контрабас у Београду.Упоредо је студирао и на Шведској Краљевској академији у Штокхолму, а постдипломске студије на Конзерваторијуму у Саламанки, Шпанија. Завршио је и уметничку школу  Interlochen Center For The Arts у Мичигену.На свим школовањима је имао пуне стипендије.
Одржао је много солистичких концерата у Србији, Хрватској, САД, Шведској, Шпанији, а посебно се издваја концерт у Бечу под покровитељством Министарства културе Републике Србије. Добитник је многих награда.Објавио је Збирку комада за контрабас, која је продата у више земаља. Бави се и компоновањем. Написао је музику за многе радио, ТВ станице,градове и спортске клубове.

 

Пијаниста Душан Стојановић је дипломирао је 2005. године у класи професора Владимира Бочкаријова на Музичкој академији на Цетињу. Након тога специјализира у класи професора Александра Шандорова на Факултету музичке уметности у Београду. Усавршава се и похађа бројне семинаре у земљи и иностранству.
Добитник је многих награда, од којих се истичу Друга награда Шопеновог такмичења у Риму, Трећа награда ЕПТА такмичења у Београду. Музички сарадник је у СМШ “Станковић” и ангажован је на различитим музичким пројектима у оквиру школе и ван ње.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања