Ciklus „Art Exclusive“ – susret sa umetnikom – Jugoslav Vlahović

10/05/2016

Nakon susreta sa Branislavom Banetom Kercem, Zoranom Janjetovim i Dejanom Nenadovim, ciklus nastavljamo u četvrtak, 12. maja 2016, u 19 časova, u Likovnom salonu, predstavljanjem Jugoslava Vlahovića, jednog od najznačajnijih ilustratora, karikaturista i grafičkih dizajnera Srbije.

Ljubitelji i poštovaoci primenjene umetnosti i dizajna, a posebno stripa i karikature, ove godine imaju priliku da se bliže upoznaju sa nekima od najcenjenijih autora iz ovih oblasti, koji većinom žive i stvaraju na našem podneblju, ali su svoje mesto našli na svetskim mapama stvaraoca u oblasti grafičkog dizajna, crteža, stripa, karikature, ilustracije…

U Kulturnom centru Novog Sada počeo je ciklus predstavljanja autora i njihovih dela, pod nazivom „Art Exclusive“, koji je osmislio i pripremio grafičar i dizajner Doru Bosiok. Donedavno profesor Grafičkog dizajna i  Editorijal ilustracije, sa željom da javnosti približi rad sjajnih crtača koji, neretko, stvaraju „iz senke“, Doru Bosiok je prikupio opsežan materijal o svakome ponaosob, koji će nam predstavljati putem video-materijala ali i kroz razgovor sa samim autorima.

 

Jugoslav Vlahović je dugogodišnji urednik ilustracije u nedeljniku NIN i profesor Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu. Njegovi radovi objavljivani su širom sveta u časopisima i knjigama grafičkog dizajna. Samostalno i kolektivno je učestvovao na mnogobrojnim izložbama, a za svoj rad je višestruko nagrađivan u zemlji i inostranstvu.

Tokom svoje dugogodišnje karijere bavio se i muzikom, u okviru akustičarske grupe „Porodična manufaktura crnog hleba“, ali i grafičkom opremom diskografskih izdanja za grupe kao što su „Riblja čorba“, „Pop mašina“, „S vremena na vreme“, „Generacija 5“, Slađana Milošević, i drugi. S tim u vezi,  ovog puta posetioci mogu očekivati svojevrsno muzičko iznenađenje.

Susreti sa autorima u okviru ciklusa „Art Exclusive“ se održavaju jedanput mesečno, a medijator je Doru Bosiok.

Ulaz je besplatan.

 

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja