„Блуз гаравих сокака“ приказан у Београду, Новом Саду и Лазаревцу

24/04/2023

Документарни филм „Блуз гаравих сокака“, након премијере у оквиру манифестације „Антићеви дани“, имала је прилику да погледа и публика у Београду и Лазаревцу. Филм је посвећен Ромима у Војводини и тематизује све оно што је Мика Антић у њима видео.

У просторијама „Југотона“ у Београду 20. марта организована је пројекција за новинаре којој су присуствовали Сунчица Марковић – помоћница директора Културног центра Новог Сада и продуцент филма, Дражен Папић – сарадник у КЦНС и организатор, те редитељи и сценаристи филма Душан Стојановић и Лазар Станивук. Антићеве стихове том приликом говорила је драмска уметница Весна Чипчић, а програм је водила Наталија Цајић, представник „Југотон ‒ Croatia Records“-а за Србију. Пројекцији је присуствовао велики број угледних званица: Андрија Бојанић – помоћник секретара за културу Града Београда, Гордана Враницки Краљ – опуномоћени министар за културу при Велепосланству Републике Хрватске у Београду, Љиљана Црнић из Хрватског културног центра Београда, музичка уметница Бисера Велетанлић, фронтмени чувене Ју групе Драги и Ћика Јелић, глумица Ања Алач, новинари Весна Радосављевић, Саша Филиповић и многи други.

фото: Марина Пешић и Жељка Димић

У новосадском Музеју тамбурице филм је приказан 6. априла. Запажену и посећену пројекцију подржали су Невенка Ћировић – конзулка Црне Горе у Србији, кантаутор и фронтмен Гаравог сокака Бане Крстић, глумац Бошко Петров. Пројекцији је присуствовала и продуценткиња филма Сунчица Марковић.

фото: Никола Стојановић

У препуној сали лазаревачке Градске библиотеке „Димитрије Туцовић“ документарни филм „Блуз гаравих сокака“ приказан је 20. априла. Пројекцији су присуствовали су Др Неле Карајлић, који је своје утиске о филму поделио с лазаревачком публиком, те директорка Градске библиотеке „Димитрије Туцовић“ Јасмина Иванковић.

фото: Дубравка Добријевић Божовић

Након Новог Сада, Београда и Лазаревца, „Блуз гаравих сокака“ биће приказан и у Пули, а бројна друга гостовања тек следе.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања