BBNS platforma prezentovana na konferenciji „Digitalne biblioteke i digitalni arhivi“

09/04/2014

 

Na poziv organizatora međunarodne naučne konferencije „Digitalne biblioteke i digitalni arhivi“,  7 i 8. aprila predstavljena je platforma kulturne i naučne baština Novog Sada – BBNS.

Cilj konferencije je bio ukazivanje na izuzetnu ulogu digitalnih biblioteka i digitalnih arhiva, i na veliki značaj informaciono-komunikacionih tehnologija u savremenom društvu za nauku, kulturu i obrazovanje, kao i društvo u celini, i podsticanje razvoja u ovoj oblasti.

Domaća i inostrana stručna javnost imala je priliku da se upozna sa jednom od najsavremenijih svetskih platformi za pretragu kulturne i naučne baštine Novoga Sada.

Prisutni su ocenili da će platforma svakako doprineti popularizaciji upotrebe novih tehnologija u svrhe čuvanja, predstavljanja i promocije kulturne i naučne baštine.

Organizatori konferencije, koja je u Novom Sadu bila održana u centralnoj zgradi Novosadskog univerziteta, bili su  Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu, Univerzitet u Novom Sadu, Univerzitetska biblioteka „Svetozar Marković“. Konferencija je realizovana uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva kulture i informisanja.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja