Austrijska kultura pred Novosađanima od 14. do 21. maja

11/05/2015

U Kulturnom centru Novog Sada održaće se Dani austrijske kulture u periodu od 14. do 21. maja. Prvog dana, posetioci će moći da prisustvuju otvaranju izložbe Leopolda Forstnera, sa početkom od 19 časova na Tribini mladih. O izložbi pod nazivom “Carski i kraljevski oficir, kolekcionar i umetnik secesije” govoriće direktor Kulturnog centra Novog Sada dr Andrej Fajgelj, direktor Austrijskog kulturnog foruma Nikolaus Keler, pokrajinski sekretar za kulturu Gornje Austrije Rajnhold Kreter i kustos izložbe Kristof H. Benedikter.

Ova izložba nosi duboke poruke, počev od toga da je i u najtežim momentima umetnost vrednija od rata i svih nedaća. Pored toga doznajemo, da uprkos razlikama među ljudima i narodima, postoji više sličnosti među njima i da na tim vrednostima treba da gradimo našu zajedničku budućnost.
U nastavku programa, u 20 časova u Velikoj Sali KCNS-a publika će imati priliku da uživa u renomiranom austrijskom filmu, koji će se prikazivati svakodnevno do kraja ove manifestacije.
Novosađani će takođe moći da prisustvuju seminaru Belme Čoković „Moj put u Austriju“, koji je zakazan za 18. maj na Tribini mladih sa početkom u 19 časova. Ovaj seminar pružiće korisne informacije o samom životu u Austriji, kao i značajna obaveštenja o položaju i značaju nemačkog jezika.
Poslednjeg dana manifestacije, 21. maja 2015. godine u 21 čas u Studiju M će biti upriličen koncert grupe “Broken Heart Collector” .
Upoznajte Austriju kao zemlju mogućnosti i izazova.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja