Аустријска култура пред Новосађанима од 14. до 21. маја

11/05/2015

У Културном центру Новог Сада одржаће се Дани аустријске културе у периоду од 14. до 21. маја. Првог дана, посетиоци ће моћи да присуствују отварању изложбе Леополда Форстнера, са почетком од 19 часова на Трибини младих. О изложби под називом „Царски и краљевски официр, колекционар и уметник сецесије“ говориће директор Културног центра Новог Сада др Андреј Фајгељ, директор Аустријског културног форума Николаус Келер, покрајински секретар за културу Горње Аустрије Рајнхолд Кретер и кустос изложбе Кристоф Х. Бенедиктер.

Ова изложба носи дубоке поруке, почев од тога да је и у најтежим моментима уметност вреднија од рата и свих недаћа. Поред тога дознајемо, да упркос разликама међу људима и народима, постоји више сличности међу њима и да на тим вредностима треба да градимо нашу заједничку будућност.
У наставку програма, у 20 часова у Великој Сали КЦНС-а публика ће имати прилику да ужива у реномираном аустријском филму, који ће се приказивати свакодневно до краја ове манифестације.
Новосађани ће такође моћи да присуствују семинару Белме Чоковић „Мој пут у Аустрију“, који је заказан за 18. мај на Трибини младих са почетком у 19 часова. Овај семинар пружиће корисне информације о самом животу у Аустрији, као и значајна обавештења о положају и значају немачког језика.
Последњег дана манифестације, 21. маја 2015. године у 21 час у Студију М ће бити уприличен концерт групе „Broken Heart Collector“ .
Упознајте Аустрију као земљу могућности и изазова.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања