Aplauzi za kraj još jedne uspešne Letnje džez akademije Novi Sad – Dortmund

18/07/2016

Završnim koncertom polaznika i profesora u Klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada završena je šesta Letnja džez akademija Novi Sad – Dortmund. Gromoglasni aplauzi pokazali su da je novosadska publika i ove godine uživala u zvucima džeza.

Urednica muzičkog programa Kulturnog centra Novog Sada,  Vesna Kaćanski istakla je da je i ovogodišnja Letnja džez akademija ispunila očekivanja – I ove godine smo vredno radili, imali smo više od 70 polaznika različitih generacija, koji su se prijavili za rad u letnjoj džez akademiji. Želim da se zahvalim gradovima Novom Sadu i Dortmundu bez čije pomoći ovaj projekat ne bi bio realizovan – rekla je Kaćanski.

Vesna Kaćanski, urednica muzičkog programa KCNS
Vesna Kaćanski

I ove godine gradovi pobratimi, Novi Sad i Dortmund, omogućili su da polaznici  dobiju znanje na poklon. Program je osmislio  Uve Plat,  profesor na Džez akademiji „Glen Buschmann“  u Dortmundu. Ovogodišnja Akademija imala je devet profesora iz Nemačke, Slovenije i Srbije – Iza nas je nedelja u kojoj smo mnogo radili i vežbali, večeras je prilika da svi polaznici pokažu ono što su naučili – naglasio je Uve Plat.

Uve Plat
Uve Plat

Tokom Akademije održana su i dva džem sešna (Brod  Cepelin i Galerija I.T.D na Petrovaradinskoj tvrđavi) na kojima su svirali polaznici i profesori. Bilo je planirano da na brodu Teatar bude održan još jedan džem sešn, ali je odložen zbog loših vremenskih prilika. Novi termin održavanja biće naknadno objavljen.

Foto: Milica Stojanac

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja