Аплаузи за крај још једне успешне Летње џез академије Нови Сад – Дортмунд

query_builder

Завршним концертом полазника и професора у Клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада завршена је шеста Летња џез академија Нови Сад – Дортмунд. Громогласни аплаузи показали су да је новосадска публика и ове године уживала у звуцима џеза.

Уредница музичког програма Културног центра Новог Сада,  Весна Каћански истакла је да је и овогодишња Летња џез академија испунила очекивања – И ове године смо вредно радили, имали смо више од 70 полазника различитих генерација, који су се пријавили за рад у летњој џез академији. Желим да се захвалим градовима Новом Саду и Дортмунду без чије помоћи овај пројекат не би био реализован – рекла је Каћански.

Vesna Kaćanski, urednica muzičkog programa KCNS

Весна Каћански

И ове године градови побратими, Нови Сад и Дортмунд, омогућили су да полазници  добију знање на поклон. Програм је осмислио  Уве Плат,  професор на Џез академији „Glen Buschmann“  у Дортмунду. Овогодишња Академија имала је девет професора из Немачке, Словеније и Србије – Иза нас је недеља у којој смо много радили и вежбали, вечерас је прилика да сви полазници покажу оно што су научили – нагласио је Уве Плат.

Uve Plat

Уве Плат

Током Академије одржана су и два џем сешна (Брод  Цепелин и Галерија И.Т.Д на Петроварадинској тврђави) на којима су свирали полазници и професори. Било је планирано да на броду Теaтар буде одржан још један џем сешн, али је одложен због лоших временских прилика. Нови термин одржавања биће накнадно објављен.

0Shares

Остави коментар

comment
Ваша имејл адреса неће бити јасно објављена. Поља која су обавезна обележена су са *
account_circle
email
language