Аплаузи за крај још једне успешне Летње џез академије Нови Сад – Дортмунд

18/07/2016

Завршним концертом полазника и професора у Клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада завршена је шеста Летња џез академија Нови Сад – Дортмунд. Громогласни аплаузи показали су да је новосадска публика и ове године уживала у звуцима џеза.

Уредница музичког програма Културног центра Новог Сада,  Весна Каћански истакла је да је и овогодишња Летња џез академија испунила очекивања – И ове године смо вредно радили, имали смо више од 70 полазника различитих генерација, који су се пријавили за рад у летњој џез академији. Желим да се захвалим градовима Новом Саду и Дортмунду без чије помоћи овај пројекат не би био реализован – рекла је Каћански.

Vesna Kaćanski, urednica muzičkog programa KCNS
Весна Каћански

И ове године градови побратими, Нови Сад и Дортмунд, омогућили су да полазници  добију знање на поклон. Програм је осмислио  Уве Плат,  професор на Џез академији „Glen Buschmann“  у Дортмунду. Овогодишња Академија имала је девет професора из Немачке, Словеније и Србије – Иза нас је недеља у којој смо много радили и вежбали, вечерас је прилика да сви полазници покажу оно што су научили – нагласио је Уве Плат.

Uve Plat
Уве Плат

Током Академије одржана су и два џем сешна (Брод  Цепелин и Галерија И.Т.Д на Петроварадинској тврђави) на којима су свирали полазници и професори. Било је планирано да на броду Теaтар буде одржан још један џем сешн, али је одложен због лоших временских прилика. Нови термин одржавања биће накнадно објављен.

Фото: Милица Стојанац

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања