ANGELINA PETROVIĆ-PROMOCIJA ROMANA „SVEŠTENIK“

24/04/2015

Uzbudljiva priča koja ostavlja bez daha

 

Promocija knjige Angeline Petrović “Sveštenik” biće održana 27. aprila od 18 časova na Tribini mladih Kulturnog centra Novog Sada. Moderator će biti Snežana Tomin, a na promociji će učestvovati glumci Miodrag Brkin i Jordan Bursać, kao i autorka.

Angelina Petrović je rođena 24. januara 1966. u Dovlićima – Istočno Sarajevo. Završila je Višu železničku školu u Beogradu, potom studije na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin” u Zrenjaninu, i stekla diplomu o visokom obrazovanju i stručnom nazivu –  diplomirani inženjer proizvodnog menadžmenta. Radila je kao profesor fizike u gimnaziji u Obrenovcu. Nekoliko godina je živela u Bernu, u Švajcarskoj gde je objavljivala kratke priče i pesme u časopisima za dijasporu. Prvi roman pod naslovom „Psiha” objavila je 2011. godine, koji je nagrađen književnom nagradom “Pegaz”. Iste godine objavljena je kratka priča “Stepenik” u knjizi “Pegaz –pečat vremena“. Inspiraciju i nadahnuće godinama pronalazi u delima Dostojevskog, Tolstoja, Remarka, Getea, Šilera, dok su joj uzori iz srpske književnosti Ivo Andrić, Desanka Maksimović i Miloš Crnjanski.  Član je UKS i dobitnik “Zlatne značke” 2014. godine za doprinos u oblasti književnosti.

Sinopsis romana “Sveštenik”

Prag, 2006. godina – Kada državni tužilac Tomaš, dobije anonimnu prijavu da je Uroš, profesor iz Beograda, pokušao da ubije napoznatu ženu, jedino što želi je da krivca izvede pred lice pravde. Uroš pokušava da sazna identitet žene, ali ona odbija da svedoči i sve poriče. Tužilac oseća da žena nešto krije i nastavlja da traga. Uroš se nalazi pred novim životnim iskušenjem, jer naizgled besmislena optužba otvara mračnu i davno zakopanu tajnu iz njegovog života. Opsednut ljubavlju prema bivšoj ženi Jeleni i intrigama tajanstvenog Matije, ponovo biva upleten u vrtlog stravičnog zločina i suočava se sa istinom o ludilu i ukletom prijateljstvu započetom pre mnogo godina. Utehu pronalazi u mladoj glumici, Martini koja mu se predaje dušom i telom sve do trenutka šokantnog otkrića. Martina nema izbora! Prinuđena da sledi trag čoveka kod koga se nalazi važan dokaz, suočava se sa Sveštenikom.  Ko je Matija Felt koga traži Martina? Osim Sveštenika, odgovor zna još neko!

 

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja