АНГЕЛИНА ПЕТРОВИЋ-ПРОМОЦИЈА РОМАНА „СВЕШТЕНИК“

24/04/2015

Узбудљива прича која оставља без даха

 

Промоција књиге Ангелине Петровић „Свештеник“ биће одржана 27. априла од 18 часова на Трибини младих Културног центра Новог Сада. Модератор ће бити Снежана Томин, а на промоцији ће учествовати глумци Миодраг Бркин и Јордан Бурсаћ, као и ауторка.

Ангелина Петровић је рођена 24. јануара 1966. у Довлићима – Источно Сарајево. Завршила је Вишу железничку школу у Београду, потом студије на Техничком факултету „Михајло Пупин” у Зрењанину, и стекла диплому о високом образовању и стручном називу –  дипломирани инжењер производног менаџмента. Радила је као професор физике у гимназији у Обреновцу. Неколико година је живела у Берну, у Швајцарској где је објављивала кратке приче и песме у часописима за дијаспору. Први роман под насловом „Психа” објавила је 2011. године, који је награђен књижевном наградом „Пегаз“. Исте године објављена је кратка прича „Степеник“ у књизи “Пегаз –печат времена“. Инспирацију и надахнуће годинама проналази у делима Достојевског, Толстоја, Ремарка, Гетеа, Шилера, док су јој узори из српске књижевности Иво Андрић, Десанка Максимовић и Милош Црњански.  Члан је УКС и добитник „Златне значке“ 2014. године за допринос у области књижевности.

Синопсис романа „Свештеник“

Праг, 2006. година – Када државни тужилац Томаш, добије анонимну пријаву да је Урош, професор из Београда, покушао да убије напознату жену, једино што жели је да кривца изведе пред лице правде. Урош покушава да сазна идентитет жене, али она одбија да сведочи и све пориче. Тужилац осећа да жена нешто крије и наставља да трага. Урош се налази пред новим животним искушењем, јер наизглед бесмислена оптужба отвара мрачну и давно закопану тајну из његовог живота. Опседнут љубављу према бившој жени Јелени и интригама тајанственог Матије, поново бива уплетен у вртлог стравичног злочина и суочава се са истином о лудилу и уклетом пријатељству започетом пре много година. Утеху проналази у младој глумици, Мартини која му се предаје душом и телом све до тренутка шокантног открића. Мартина нема избора! Принуђена да следи траг човека код кога се налази важан доказ, суочава се са Свештеником.  Ко је Матија Фелт кога тражи Мартина? Осим Свештеника, одговор зна још неко!

 

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања