Rezultat jedanaestogodišnje saradnje Američke ambasade i Kulturnog centra Novog Sada

02/11/2015

 

Američki kutak je juče, 6. novembra, proslavio svoj 11. rođendan, i tom prilikom u goste je došao Vilijam C. Henderson, šef kancelarije za medije i kulturu ambasade Amerike u Srbiji. Srdačnu dobrodošlicu poželeo mu je v. d. direktor Kulturnog centra Novog Sada Bojan Panaotović koji je u prijateljskom razgovoru istakao sve ono što je Američki kutak uradio u proteklih jedanaest godina.
Rad Američkog kutka svih ovih godina daje neizostavne rezultatate, a na obostrano zadovoljstvo saradnja Američkog kutka, Kulturnog centra Novog Sada i Američke ambasade i u budućnosti će biti čvrsta, kreativna i plodonosna.

Kolekcija Američkog kutka sastoji se od knjiga koje su uglavnom na engleskom jeziku, a koje uključuju romane, poeziju, eseje, stručnu literaturu kao i knjige potrebne za upis na američke koledže. Pristup kolekciji Američkog kutka je besplatan i na raspolaganju svima koji su zainteresovani. Danas Američki kutak ima više od 4.500 članova, preko 3.500 knjiga, časopisa i multimedijalnog materijala, 20 sprava savremene tehnologije koje uključuju kompjuter, ajpedove, tablete.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja