Резултат једанаестогодишње сарадње Америчке амбасаде и Културног центра Новог Сада

02/11/2015

 

Амерички кутак је јуче, 6. новембра, прославио свој 11. рођендан, и том приликом у госте је дошао Вилијам Ц. Хендерсон, шеф канцеларије за медије и културу амбасаде Америке у Србији. Срдачну добродошлицу пожелео му је в. д. директор Културног центра Новог Сада Бојан Панаотовић који је у пријатељском разговору истакао све оно што је Амерички кутак урадио у протеклих једанаест година.
Рад Америчког кутка свих ових година даје неизоставне резултатате, а на обострано задовољство сарадња Америчког кутка, Културног центра Новог Сада и Америчке амбасаде и у будућности ће бити чврста, креативна и плодоносна.

Колекција Америчког кутка састоји се од књига које су углавном на енглеском језику, а које укључују романе, поезију, есеје, стручну литературу као и књиге потребне за упис на америчке колеџе. Приступ колекцији Америчког кутка је бесплатан и на располагању свима који су заинтересовани. Данас Амерички кутак има више од 4.500 чланова, преко 3.500 књига, часописа и мултимедијалног материјала, 20 справа савремене технологије које укључују компјутер, ајпедове, таблете.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања