Тражила се карта више за 23. Новосадски џез фестивал

29/11/2021

Џез се вратио у Нови Сад на велика врата

Овогодишње издање Новосадског џез фестивала изазвало је велику пажњу публике, те се за велики број концерата тражила карта више. Неки од најпопуларнијих састава и светски прослављених музичара регионалне џез сцене донели су на сцену много добре енергије и тиме, заједно са публиком, прославили враћање музичких сладокусаца у концертну салу и праћење џеза уживо.

Модеран, класичан, несвакидашњи и квалитетан џез на сцену Српског народног позоришта донели су ансамбли из Србије, Босне и Хецеговине, Хрватске, Словеније и Мађарске међу којима су били Modern Art Orchestra, Akshani Project, Бојан Цветковић квартет, Лана Јањанин квартет, Супер саксофон квартет, Teo Collori &  Momento Cigano, Синан Алимановић квартет и Ненад Василић трио.

Уводни програм фестивала улепшале су публици музичке радионице, као и изложба фотографија. Радионице су припремила нека од највећих имена домаће џез сцене као што су Васил Хаџиманов, Иван Илић, Светлана Цеца Палада и Игор Молнар, неке од радионица биле су предвиђене за будуће џезере, за најмлађе које су кроз креативне садржаје водиле Јелена Допуђ и Јована Добријевић, док је у Српском народном позоришту била постављена и изложба фотографија аутора Владимира Величковића.

23. Новосадски џез фестивал посетила је публика из свих крајева Србије, а један део гостију дошао је и из Словеније, Хрватске и Мађарске. Џез се вратио у Нови Сад!

Овогодишњи фестивал подржали су Град Нови Сад, Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама АП Војводине, ОТП банка и Wiener Städtische осигурање.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања