Predavanje Mirele Lončar na temu „Autentičnost političkog sistema savremenog Meksika“ na Jutjub kanalu KCNS

22/11/2021

Predavanje Mirele Lončar na temu „Autentičnost političkog sistema savremenog Meksika“ (22. 11. 2021) možete pogledati  na našem Jutjub kanalu.

Ove godine Sjedinjene Države Meksika obeležavaju tri velike godišnjice: pet vekova od pada astečke prestonice Tenočtitlan pod vlast Španaca, sedam vekova od osnivanja tog grada i dvesta godina od nezavisnosti Meksika. Do 3. decembra u Arhivu Jugoslavije postavljena je izložba posvećena sedamdesetpetogodišnjici od uspostavljanja diplomatskih odnosa, tradicionalnog prijateljstva i saradnje koja se bazira na međusobnom uvažavanju i podršci Srbije i Meksika.

Msr Mirela Lončar, doktorantkinja sa Fakulteta političkih nauka, ove je godišnjice iskoristila kao povod da gledaocima Jutjub kanala KCNS predstavi politički sistem savremenog Meksika. Prateći Hantingtonov pojam rastrgnute zemlje (torn country), među koje je on smestio Tursku, Rusiju i Meksiko, Lončar je postavila pitanje da li je Meksiko zaista rastrgnuta zemlja između pripadnosti zapadnoj i latinoameričkoj civilizaciji, ili smo na tragu da dokažemo da Meksiko ima svoju autentičnost?

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja