Предавање Миреле Лончар на тему „Аутентичност политичког система савременог Мексика“ на Jутјуб каналу КЦНС

22/11/2021

Предавање Миреле Лончар на тему „Аутентичност политичког система савременог Мексика“ (22. 11. 2021) можете погледати  на нашем Јутјуб каналу.

Ове године Сједињене Државе Мексика обележавају три велике годишњице: пет векова од пада астечке престонице Теночтитлан под власт Шпанаца, седам векова од оснивања тог града и двестa година од независности Мексика. До 3. децембра у Архиву Југославије постављена је изложба посвећена седамдесетпетогодишњици од успостављања дипломатских односa, традиционалног пријатељства и сарадње која се базира на међусобном уважавању и подршци Србије и Мексика.

Мср Мирела Лончар, докторанткиња са Факултета политичких наука, ове је годишњице искористила као повод да гледаоцима Јутјуб канала КЦНС представи политички систем савременог Мексика. Пратећи Хантингтонов појам растргнуте земље (torn country), међу које је он сместио Турску, Русију и Мексико, Лончар је поставила питање да ли је Мексико заиста растргнута земља између припадности западној и латиноамеричкој цивилизацији, или смо на трагу да докажемо да Мексико има своју аутентичност?

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања