Отворена Велика завршна изложба дечјих радова у дворцу Еђшег

15/06/2021

У организацији Културног центра Новог Сада, 14. јуна 2021. године  у дворцу Еђшег отворена je Велика завршна изложба дечјих радова насталих на ликовним радионицама за даровиту децу и моћи ће да се погледа до 20. јуна. Међу похађаоцима била су и деца из Дечјег села из Сремске Каменице, Центра за социјални рад и хранитељских породица. Изложбу су отвориле водитељке радионице, академске сликарке и професорке ликовне културе Данијела Вимић и Смиља Кубет.

Током школске 2020/2021. године учествовало је преко 60 деце и настало око 300 радова. Током пандемије радионицама су се прикључили и учесници уз других градова који радионице прате онлајн, а једна од њих је и Валентина Јокић из Шапца, чији су радови такође изложени. Теме кроз које су се учили ликовни елементи и развијала дечја креативност биле су: историја Новог Сада, културно наслеђе, дворац Еђшег, басне, пријатељство, знамените личности Новог Сада и многе друге.

Радионице су бесплатне, трају током целе године и деца која воле да цртају и сликају могу у сваком тренутку да се прикључе. Пријаве слати на адресу [email protected].

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања