Циклус предавања „Куће са причом“

27/11/2020

Позивамо вас да пратите циклус предавања „Куће са причом“ који говори о власницима познатих салона у којима су се окупљали врхунски уметници, интелектуалци и искрени љубитељи уметности. Власници ових салона били су врсни познаваоци уметности, велики колекционари и мецене, као и пријатељи самих уметника. У намери да сачувамо сећање на једну блиставу епоху, овим циклусом предавања подсећамо се тих времена у којима су приватне куће биле оазе културне и интелектуалне размене мисли и идеја најзначајнијих представника културе и уметности.

Војводе Добрњца 26

Треће у низу предавања посвећено је једном од најчувенијих салона, салону Душана и Леле Матић, који jе некада узбудљиво живео на београдској адреси у улици Војводе Добрњца 26 надомак јединственог амбијента ботаничке баште Јевремовац.

Културни центар Новог Сада организује предавање у сарадњи са Легатом Душана Матића из Ћуприје, који се налази у оквиру истоимене библиотеке.

Аутор и водитељ предавања је Бранислав Михајлов, историчар уметности, магистар односа с јавношћу и мултимедијалних комуникација.

Предавање ће се одржати у понедељак, 30. новембра од 20.00 часова путем Zoom апликације.

Линк за приступ предавању је:https://us04web.zoom.us/j/2420926715?pwd=WGI3QjZjZXBMSmwxTGNNL01wQ09tUT09

Meeting ID: 242 092 6715
Passcode: h0keB7

Фото: архива Легата Душана Матића из Ћуприје

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања